Αvanti, maestro

12:10 9/6/2013 - Πηγή: RedAlert

Με σύνθημα "Κάνε τη Μουσική, γίνε η Γιορτή" ανοίγει για 14η χρονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αθήνα και την περιφέρεια διεκδικώντας για ένα τριήμερο, από την Τετάρτη 19 του μηνός, έως και την Παρασκευή 21 του μηνός, να γεμίσει με νότες και ήχους κάθε γωνιά της χώρας.

Καλλιτέχνες και σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής -κλασική, τζαζ, έντεχνη, έθνικ, ροκ,
ηλεκτρονική ώς και παραδοσιακή- παίρνουν μέρος σε αυτό το μουσικό πανηγύρι και γιορτάζουν μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της κάθε πόλης, καθώς "η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι μια συμμετοχική προσπάθεια", όπως επισήμανε κατά τη χθεσινή παρουσίαση της Γιορτής ο Γιώργος Περό, διευθυντής της ΜΕΣΟ (Εθνικός φορέας συντονισμού του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής). Άλλωστε η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες να δουν από κοντά -και πάντα δωρεάν- ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό δρώμενο, επιλέγοντας μεταξύ δεκάδων εκπροσώπων όλων των ειδών μουσικής, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να ακουστούν σε ευρύ κοινό.

"Φέτος, παρά την κρίση, πιστεύουμε ότι θα είναι μια από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, η οποία πραγματοποιείται με πολύ μεράκι. Θα δοθεί μια εύθυμη νότα μέσα στις δύσκολες μέρες που ζούμε, θα μας αλλάξει τους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενώ οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καλύπτουν όλα τα γούστα", πρόσθεσε ο κ. Περό.

Εκτός από την Αθήνα, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα φιλοξενήσουν το Αγρίνιο, το Ηράκλειο Κρήτης, ο Βόλος, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Αμαλιάδα και πολλές άλλες πόλεις.

Πηγή: avgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα