130 παιδιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παραμυθιάς

Στο πλαίσιο της δράσης Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, ο Δήμος Σουλίου υπέβαλε προτάσεις και πέτυχε τη χρηματοδότηση, μίας νέας δομής, πλέον των 3 ήδη χρηματοδοτούμενων, σημειώνοντας μοναδική σημαντική πρωτιά σε επίπεδο νομού Θεσπρωτίας, ως ο πρώτος δήμος σε εξασφάλιση θέσεων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Η δράση χρηματοδοτεί τις δομές παιδικής προστασίας, Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που εξυπηρετούν παιδιά ηλικίας 5 – 12 χρόνων, τα οποία απασχολούνται εκτός

σχολικού ωραρίου με οργανωμένες ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες.Τη φετινή χρονιά το ΝΠΔΔ Αρωγή θα χρηματοδοτηθεί για την παροχή φιλοξενίας και σίτισης σε 61 νήπια στους 3 παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Επιπλέον, για πρώτη χρονιά, ο Δήμος Σουλίου θα παράσχει υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης (αθλητισμού, πολιτισμού, Η/Υ, ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας) σε 130 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Πολιτισμού Κρυσταλλοπηγής.
Ήδη οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε πλήρη κινητικότητα για την αρτιότερη προετοιμασία του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» το οποίο απευθύνεται σε άνεργες και εργαζόμενες μητέρες (εκτός από δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους), στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται στις 13-20 Ιουλίου στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.
Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση (παρέχεται από τον Δήμο)
2. Επικυρωμένο Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό Σημείωμα 2011 (για εισοδήματα που αποκτήθηκα το 2010)
5. Αποδεικτικό Εργασιακής Κατάστασης ή Ανεργίας.
http://www.paramythia-online.gr/paramythia/social/1557-130-.html

Αναδημοσίευση από: thesprotia-news.blogspot.com

Σχετικά άρθρα:

Ν. Σμύρνη: Μήνας Δημιουργικής Απασχόλησης Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας για τη νέα γενιάΔ. Αθηναίων: Έκκληση στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτιΗράκλειο: Στο δρόμο 42 νηπιαγωγοί και 500 παιδιά

130 παιδιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παραμυθιάς | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα