Spiegel: Το Βερολίνο εξοπλίζει την πυρηνική δύναμη του Ισραήλ

Βοήθεια στο Ισραήλ για την ενίσχυση του πυρηνικού του εξοπλισμού παρέχει η Γερμανία, σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Der Spiegel. Όπως αναφέρει το περιοδικό, η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει, παρά το ότι το διαψεύδει, για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ από το 1961 και μάλιστα φροντίζει να το εξοπλίζει με πυρηνικά υποβρύχια, με ευνοϊκούς όρους. Το Βερολίνο όχι μόνο χρηματοδοτεί το 1/3 του κόστους των υποβρυχίων (135 εκατομμύρια Ευρώ) αλλά παρέχει

στο Ισραήλ και ευκολίες πληρωμής (μέχρι το 2015).

Έχουν ήδη παραδοθεί στο Ισραήλ τρία υποβρύχια

Σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού περιοδικού τα υποβρύχια κατασκευάζονται στο Κίελο της βόρειας Γερμανίας με ευνοϊκούς όρους και εξοπλίζονται με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Όπως δήλωσε στο Spiegel, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ «οι Γερμανοί θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που έχουν διασφαλίσει εδώ και πολλά χρόνια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρία υποβρύχια έχουν ήδη παραδοθεί στο Τελ Αβίβ και άλλα τρία θα έχουν παραδοθεί μέχρι το 2017.

Επιπρόσθετα, αποκαλύπτεται, ότι η Γερμανία πρόσφατα, υπέγραψε συμφωνία για την παράδοση ενός έκτου υποβρυχίου.

Ως αντάλλαγμα, για το έκτο υποβρύχιο, η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το Spiegel, ζήτησε από το Τελ Αβίβ, να σταματήσει τον εποικισμό και να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή ενός έργου βιολογικού καθαρισμού στη Λωρίδα της Γάζας, το όποιο είναι μερικώς χρηματοδοτούμενο από το Βερολίνο.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Spiegel: Το Βερολίνο εξοπλίζει την πυρηνική δύναμη του Ισραήλ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα