Αλέξης Τσίπρας: «Ακύρωση του Μνημονίου»

«Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο μνημόνιο. Ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την  παρουσίαση  του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «καταθέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού τη μόνη αξιόπιστη και ρεαλιστική, εφαρμόσιμη, εναλλακτική πρόταση στο

μνημόνιο». «Εμείς ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού προκειμένου να το ακυρώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας σημείωσε ότι θα αναζητηθεί ευρωπαϊκή λύση και στο πλαίσιο αυτό θα διεκδικηθεί νέα αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο τη δραστική μείωσή του, ή ένα μορατόριουμ για το χρέος και αναστολή πληρωμών των τόκων, έως ότου διαμορφωθούν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει άμεσα την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός και τα επιδόματα ανεργίας, ασθένειας και μητρότητας και θα άρει την κατάργηση της μετενέργειας.

Μνημόνιο ή κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», το δίλημμα αυτό έθεσε στην ομιλία του, κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας.

-Διαβάστε στο PDF που ακολουθεί ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

http://www.youtube.com/embed/Fm1ydSs9UL4

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος «σχέδιο-πυξίδα» όχι μόνο για την Ελλάδα, όπως ανέφερε, αλλά και για την ευρωπαϊκή αριστερά.

Για μία ακόμη φορά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Δεν φτάνει που εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό, ζητάει την ψήφο του για να τον εξαπατήσει και για δεύτερη φορά» είπε για το πρόεδρο της ΝΔ. Ενώ χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό του Μνημονίου» και «άριστο νομοθέτη της διαπλοκής» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

http://www.youtube.com/embed/tCrzDtjX3D8

«Δεν είναι τυχαίο ότι η έξοδος από την ύφεση αναβάλλεται βάσει των δικών τους προβλέψεων από χρόνο σε χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν μιλά πια για τη δυνατότητα εξόδου της χώρας στις αγορές», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνη. «Μνημόνιο ίσον επιστροφή στη δραχμή», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φεύγουν και παραδίδουν μια κοινωνία τριχοτομημένη. Είναι τώρα τα δύο τρίτα που δυστυχούν ή ζουν σε μεγάλη ανασφάλεια και ένα μικρό ποσοστό που ευημερεί», είπε και προσέθεσε πως τα δύο κόμματα εγκαταλείπουν την οικονομία σε κατάρρευση. «Φεύγουν και παίρνουν μαζί τους και τα υποστηρίγματα της διαπλοκής τους με τα οικονομικά συμφέροντα».

http://www.youtube.com/embed/6cTMAMzJAnE

«Με την εντολή του λαού θα σχηματίσουμε ένα μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι «θα δείξουμε εμπιστοσύνη στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα golden boys – όπως ε

Keywords
Τυχαία Θέματα