Έκανε τους τελικούς… συνήθεια!

Η Ισπανία επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι (0-0 καν. διάρκεια) και προκρίθηκε στον τελικό του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έτσι λοιπόν γίνεται η δεύτερη ομάδα που το πετυχαίνει μετά το 1970, ενώ αν το κατακτήσει κόντρα σε έναν εκ των Ιταλία ή Γερμανία θα γράψει ιστορία.

Οι αριθμοί του ματς:

Γήπεδο: “Donbass Arena”, Ντόνετσκ

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Φάμπιο Κοεντράο, Μιγκέλ Βελόζο (106′ Κουστόντιο), Ραούλ Μεϊρέλες (113′ Σιλβέστρε Βαρέλα), Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (81′

Νέλσον Ολιβέιρα).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (87′ Πέδρο), Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (60′ Χεσούς Νάβας), Ινιέστα, Νεγκρέδο (54′ Φάμπρεγκας).

*κίτρινες κάρτες: 45′ Φάμπιο Κοεντράο, 60′ Κρ. Ρονάλντο, 61′ Πέπε, 64′ Ζοάο Περέιρα, 86′ Μπρούνο Άλβες, 90′+3 Μιγκέλ Βελόζο / 40′ Σέρχιο Ράμος, 60′ Μπουσκέτς, 84′ Αρμπελόα, 113′ Τσάμπι Αλόνσο

**κόκκινες κάρτες: -

To ματς:

Ο Βελόζο στο 2′ προσπάθησε να σκοράρει απευθείας σε εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Κασίγιας έδιωξε ξανά σε κόρνερ για τους Πορτογάλους.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 9′ για την Ισπανία, με τον Άλβαρο Αρμπελόα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο.

Ο Ζοάο Μοουτίνιο έκανε εντυπωσιακή πάσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο με το “τακουνάκι” στο 24′, αλλά το σουτ του CR7 στην κίνηση ήταν πολύ κακό και η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ.

Όπως και στην ευκαιρία με τον Αρμπελόα, έτσι και στην δεύτερη της Ισπανίας η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Αντρές Ινιέστα στο 29′.

Από το λάθος του Τζόρντι Άλμπα στο 31′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από την ρίζα του αριστερού δοκαριού του Κασίγιας.


Στην επανάληψη, η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 57′ με το μακρινό σουτ του Ούγκο Αλμέιδα για την Πορτογαλία να περνά άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας.

Ξανά ο επιθετικός της Μπεσικτάς απείλησε στο 59′, αφού έκανε το “ένα-δύο” με τον Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά αστόχησε εκ νέου.

Το δυνατό μακρινό του Τσάβι με την συμπλήρωση 67 λεπτών μπλόκαρε σταθερά ο Ρουί Πατρίσιο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ούγκο Αλμέιδα έκανε ένα ακόμη διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά ήταν ξανά άστοχο.

Η εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 73′ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας, ενώ άστοχο ήταν και το μακρινό σουτ του Σεσκ Φάμπρεγκας στο 78′.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης χάθηκε στο 90′ για την Πορτογαλία, η οποία έφυγε στην αντεπίθεση με 4 παίκτες έναντι 2.

Ο Ραούλ Μεϊρέλες τροφοδότησε αριστερά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτός σούταρε με το αριστερό αλλά το σουτ ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράστασης, η Ισπανία είχε τη σημαντικότερη

Keywords
Τυχαία Θέματα