Εκλογές στις 17 Ιουνίου – Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Π. Πικραμμένος

Στις 17 Ιουνίου και με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτη Πικραμμένο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με όσα αποφάσισε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με τη συμμετοχή

των κ.κ Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου, Καμμένου, Παπαρήγα και Κουβέλη. Η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού θα γίνει απόψε στις 8 το βράδυ ενώ η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο στις 10.00 το πρωί.

Ο κ. Πικραμμένος (δείτε εδώ το βιογραφικό του) είχε δίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο και έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Καλωσορίζοντας τον Παναγιώτη Πικραμμένο, ο Κάρολος Παπούλιας τον συνεχάρη και του ανέθεσε και επισήμως την εντολή.

Χιούμορ για το επίθετο
Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμμένος μίλησε για «μεγάλη χαρά» αλλά και μεγάλο «βάρος» που επωμίζεται και πρόσθεσε: «ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και της αποστολής», σημειώνοντας πως πρόκειται για μία καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «δεν διαφεύγει από κανέναν ότι η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές» και απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια, πρόσθεσε πως «υπό τη δική σας καθοδήγηση πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της πατρίδας και την ομαλή μετάβαση σε μία νέα πολιτική κυβέρνηση».

Με αρκετή δόση χιούμορ, ο Π. Πικραμμένος αστειεύτηκε με το επίθετό του, αναφέροντας: «Διάβασα ότι λόγω του ονόματός μου, είμαι ο καταλληλότερος για τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης».

Γελώντας, ο Κάρολος Παπούλιας του απάντησε: «Θα σας πω και εγώ κάτι ευχάριστο. Θα δεχθώ με χαρά να μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη».

Την σύντομη, ενώπιον του Τύπου συνομιλία, έκλεισε ο κ. Πικραμμένος, λέγοντας, ότι θα ήθελε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».

Ενταση και στη σημερινή σύσκεψη
Οσοι πίστευαν ότι μετά τις θυελλώδεις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών, η σημερινή θα αποδεικνυόταν ανώδυνη διαψεύστηκαν.

Ως ένα βαθμό, «υπεύθυνη» για αυτό ήταν η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στο θώκο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού να τοποθετηθεί ο Γεράσιμος Αρσένης. Σημειώνεται ότι η αρχική εισήγηση του κ. Παπούλια ήταν να παραμείνει ως υπηρεσιακός ο Λουκάς Παπαδήμος, πρόταση την οποία απεδέχθησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρόταση του κ. Τσίπρα προκάλεσε την εντός αιθούσης έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου που μίλησε για φθηνή απόπειρα κομματικής συναλλαγής ενώ συνάντησε την αποδοκιμασία τόσο της Αλέκας Παπαρήγα όσο και του κ Κουβέλη για τα εμφανή πολιτικά ελατήριά της…

Στην Ιπποκράτους χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη πρόταση απόπειρα «φθηνής κομματικής συναλλαγής» με την οποία μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας περιέπεσε σε «κολοσιαία αντίφαση καθώς πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό ένα πολιτικό πρόσωπο τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ηρνείτο κάθε συζήτηση για συμμετοχή ή στήριξη σε πολιτική κυβέρνηση».

Σαμαράς: Να μη ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ
Αριστη χαρακτήρισε την επιλογή του

Keywords
Τυχαία Θέματα