Έπεσε με υπερηφάνεια… (vid)

Το ταξίδι της Ελλάδος σταμάτησε στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας σταμάτησε στους “8″. Πάλεψε η Εθνική μας κόντρα στο φαβορί για την κατάκτηση του Euro Γερμανία παρά την ήττα με 4-2.

Οι αριθμοί του ματς:

Πόλη: Γκντανσκ (Πολωνία)

Γήπεδο: “Γκντανσκ Αρένα”

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σκόμινα (Σλοβενία)/ Άρχαρ (Σλοβενία), Ζούνιτς (Σλοβενία)

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Κεντίρα, Ρόις (80′

Ρόις), Εζίλ, Σέρλε (68′ Μίλερ), Κλόζε (79′ Γκόμεθ).

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46′ Γκέκας), Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μάκος (70′ Λυμπερόπουλος), Μανιάτης, Νίνης (46′ Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Κίτρινες κάρτες: Σαμαράς (14′, Ελλάδα), Παπασταθόπουλος (75′, Ελλάδα)

Σκόρερ: Λαμ (39′, Γερμανία), Κεντίρα (61′, Γερμανία), Κλόζε (68′, Γερμανία), Ρόις (74′, Γερμανία)-Σαμαράς (55′, Ελλάδα), Σαλπιγγίδης (88′ πεν. Ελλάδα)

To ματς:

Η Εθνική μας είχε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά στην συνέχεια τα διόρθωσε. Οι Γερμανοί στο 4′ σημείωσαν γκολ με τον Σβάινσταϊνγκερ ο οποίος ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε.

Τα σουτ του Κεντίρα και του Ρόις δεν ανησύχησαν τον Σηφάκη, ενώ η Εθνική μας είχε ένα καλό σουτ του Μάκου στο 8′ με τον Νόιερ να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Σηφάκης στην συνέχεια κράτησε ανέπαφη την ελληνική εστία στο 23′ στο σουτ του Εζίλ, ενώ στο 25΄από το σουτ του Ρόις η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Εθνική μας και ενώ είχε αφήσει τους χώρους στην Γερμανία να πιέζει, έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 33′, ο Νίνης έκανε το σουτ από δεξιά, με τον Νόιερ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Στην συνέχεια της φάσεις ο Σέρλε έκανε το σουτ από αριστερά για τους Γερμανούς με την μπάλα να φεύγει έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.

Τρία λεπτά αργότερα (36′), ο Σηφάκης είπε και πάλι “όχι” στους Γερμανούς αυτή τη φορά στο δυνατό σουτ του Κεντίρα.

Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν καλά για την Εθνική μας στο 39′, όταν ο Λαμ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε και το σουτ στέλνοντας στην μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη για να κάνει το 1-0 για τους Γερμανούς.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Γερμανία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, με την Εθνική μας να μην μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό.

Στην επαναάληψη, ο Σάντος έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας στο γήπεδο Γκέκα και Φωτάκη, βγάζοντας Τζαβέλλα και Νίνη.

Έτσι, ο Σαλπιγγίδης πήγε δεξιά ο Γκέκας στην κορυφή της επίθεσης, ο Τοροσίδης αριστερό μπακ, ο Μανιάτης γύρισε δεξί μπακ και ο Φωτάκης πήγε στην μεσαία γραμμή μαζί με Κατσουράνη και Μάκο.

Η Γερμανία συνέχισε να έχει την υπεροχή πάντως και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και η Εθνική μας έγινε πιο δραστήρια.

Και φτάσαμε στο 55′, όπου σε μια υποδειγματική αντεπίθεση η Ελλάδα ισοφάρισε. Ο Φωτάκης έκανε την μακρινή μπαλιά στον Σαλπιγγίδη αυτός προχώρησε μπήκε από δεξιά έκανε την κατάλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα