Φοροεπιδρομή

Μια άνευ προηγουμένου μαζική φοροεπιδρομή ετοίμασε η μέχρι πρότινος συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , με κύρια ευθύνη εκείνων που σήμερα ζητούν την ψήφο των Ελλήνων Πολιτών , κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου , ενάντια στις ήδη άδειες τσέπες των φορολογουμένων . Αν λάβει κανείς υπόψη του την απώλεια του εισοδήματος μετά το »κούρεμα» των μισθών και συντάξεων σε συνδυασμό με αυτή την φοροεπιδρομή , τότε η κατάσταση που διαμορφώνεται

είναι τραγική για τους μισθωτούς , τους ανέργους , τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες .

Ακολουθεί το πακέτο των 9 φόρων που καλούνται  εκατομμύρια Έλληνες να πληρώσουν :   

1.Φόρος για τα εισοδήματα του 2011

Το φετινό καλοκαίρι πάνω από 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα υποχρεωθούν να καταβάλουν, με τα εκκαθαριστρικά σημειώματα που θα λάβουν για το φόρο εισοδήματος του 2011, υπέρμετρα αυξημένα χαράτσια. Οι ρυθμίσεις αυτές προβλέπουν:

α) Μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου, που ισχύει για φορολογουμένους χωρίς προστατευόμενα τέκνα, από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ. Μειώσεις έως 10.500 ευρώ στα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τα προστατευόμενα τέκνα.

β) Αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.

γ) Αύξηση των «αντικειμενικών δαπανών» ή «τεκμηρίων διαβίωσης».

δ) Περικοπές στα ποσά των δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλια, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων, δωρεές και διατροφή, τα οποία εκπίπτουν από το φόρο εισοδήματος.

ε) Αλλαγή επί το δυσμενέστερο στον τρόπο υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων.

στ) Περικοπή στη μείωση φόρου που προκύπτει για τους φορολογούμενους με αναπηρία 67% και άνω, τους τυφλούς, τους νεφροπαθείς και τα θύματα πολέμου από την αναγνώριση ενός ποσού δαπανών χωρίς δικαιολογητικά.

ζ) Επαχθείς τροποποιήσεις στις διατάξεις για το συμπληρωματικό φόρο επί των μισθωμάτων.

η) Κατάργηση της απαλλαγής από το φόρο εισοδήματος που ίσχυε για τα καθαρά κέρδη μέχρι 30.000 ευρώ που αποκτούν νέοι επιτηδευματίες ηλικίας κάτω των 35 ετών για τα τρία πρώτα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

2.Αυξημένο τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2011

Πάνω από 800.000 φορολογούμενοι που κατά τη διάρκεια του 2011 απέκτησαν εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα, ακόμη και συμβασιούχοι των 300-400 ευρώ το μήνα που πληρώνονται με «μπλοκάκια», θα πληρώσουν, μαζί με το φόρο για τα εισοδήματα του 2011 και το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2011, το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων. Για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος, ύψους 300 ευρώ.

3.Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2011

Όσοι φορολογούμενοι θα δηλώσουν ή θα τεκμαίρεται ότι το 2011 είχαν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ε

Keywords
Τυχαία Θέματα