Φούντωσαν οι «μάχες»!

Ισπανία και Ιταλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε έναν αγώνα υψηλού ποδοσφαιρικού επίπεδου, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Οι αριθμοί του ματς:

Σκόρερ: Φάμπρεγας (64′)/ Ντι Νατάλε (61′)

Γήπεδο: Arena Gdansk

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Σίλβα (64′ Χεσούς Νάβας), Ινιέστα, Φάμπρεγας (74′ Τόρες)

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι, Μάτζο, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (90′

Νοτσερίνο), Τζακερίνι, Κασάνο (65′ Τζοβίνκο), Μπαλοτέλι (56′ Ντι Νατάλε)

*κίτρινες κάρτες: Μπαλοτέλι (37′), Μπονούτσι (66′), Άλμπα (67′), Κιελίνι (79′), Αρμπελόα (84′), Τόρες (84′), Μάτζο (89′)

**κόκκινες κάρτες: -

Το ματς:

Οι Ισπανοί μπήκαν φουριόζοι και είχαν στο 9′ το πρώτο επικίνδυνο σουτ με τον Σίλβα (η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) ενώ δύο λεπτά αργότερα δημιούργησαν την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο ματς.

Μετά από ταχύτατη αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Σίλβα ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, με το χαμηλό πλασέ του να είναι όμως αδύναμο και να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπουφόν.

Όσο περνούσαν όμως τα λεπτά η Ιταλία ισορροπούσε το παιχνίδι και «καρδιοχτύπησε» δις τους πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου. Η πρώτη ήταν με την εκτέλεση φάουλ του Πίρλο στο 13′ που υποχρέωσε τον Κασίγιας να πέσει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούσει με γροθιές.

Η δεύτερη ευκαιρία για την «σκουάντρα ατζούρα» ήρθε στο 23′, με τον Κασάνο να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά τον Μπαλοτέλι να είναι έναν… χρόνο πίσω και να μην προλαβαίνει έτσι να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο (κινητικότατος στο πρώτο μέρος) Ινιέστα προσπάθησε να απειλήσει την ιταλική εστία όμως το σουτ του κόπηκε από ιταλικά πόδια στο 25′ και ο Μπουφόν έδειξε σωστά αντανακλαστικά στο 30′, ενώ στη συνέχεια σήκωσε… μανίκια ο Κασίγιας.

Ο αρχηγός της Ισπανίας απέκρουσε στο 34′ πλασέ του Κασάνο μέσα από την περιοχή και στο 36′ καπάκωσε εντυπωσιακά τη μπάλα σε δυνατό μονοκόμματο σουτ του Μαρκίζιο λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου επεφύλασε μεγάλες συγκινήσεις για τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες της «Arena Gdansk», με την κάθε μία ομάδα να χάνει τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Στο 44′ ο Ινιέστα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Τσάβι, αλλά το πλασέ του έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 45′ η εικόνα ήταν «αντίστροφη»… Ο Κασάνο έβγαλε «συστημένη» σέντρα για τον Τιάγκο Μότα που είχε «τρυπώσει» στην καρδιά της ισπανικής άμυνας, με την πολύ καλή κεφαλιά του όμως να αποκρούεται ενστικτωδώς από τον Κασίγιας, ο οποίος δικαιολόγησε για μία ακόμα φορά το προσωνύμιο «Άγιος Ίκερ»…

Στην επανάληψη οι «φούριας ρόχας» μπήκαν πολύ δυνατά και απείλησαν αρκετά για να φτάσουν στο γκολ. Ο Φάμπρεγκας στο 50’ έκανε το σουτ με τον

Keywords
Τυχαία Θέματα