Κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση .

Η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου και αφού κορόιδεψαν τον Ελληνικό Λαό με τα περί επαναδιαπραγμάτευσης και της μη περαιτέρω μείωσης των μισθών και των συντάξεων , έχει προκαλέσει την πλήρη εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας της εργαζόμενης κοινωνίας , των συνταξιούχων , των αναπήρων  και των ανέργων , οδηγώντας τους στο οικονομικό και

κοινωνικό περιθώριο . 

Πολίτες , που δεν τους έλεγες πλούσιους αλλά ζούσαν μέχρι πρότινος μια αξιοπρεπή ζωή , απευθύνονται πλέον στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων αιτούμενοι την ένταξή τους στα καθημερινά συσσίτια και την διανομή τροφίμων . 

Κάποιοι άλλοι αναζητούν τον επιούσιο στους κάδους των σκουπιδιών , έξω από τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ . 

Οι μνημονιακοί συγκυβερνήτες , Σαμαράς , Βενιζέλος ,Κουβέλης , φέρει ο καθένας το δικό του μερίδιο ευθύνης και αυτό είναι πολύ μεγάλο . Εξαπάτησαν τον Λαό , αφού εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το μνημόνιο και τα καταστροφικά μέτρα .

Κανείς , ακόμη και εκείνοι που στις πρόσφατες εκλογές επέλεξαν με την ψήφο τους ένα από τα τρία  κόμματα της συγκυβέρνησης , δεν μπορεί να περιμένει τίποτε . 

Καθημερινά τα πράγματα θα δυσκολεύουν περισσότερο . 

Η δημιουργία δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης , είτε στο επίπεδο της αυτοοργάνωσης των Πολιτών , είτε με πρωτοβουλία οργανωμένων κοινωνικών δυνάμεων , αποτελεί επιβαλλόμενη από τα πράγματα , πρακτική . 

Κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση . 

Όχι άλλες αυτοκτονίες . 

Το συνδικαλιστικό κίνημα , κυρίως των εργαζομένων που οι φορείς τους εμπλέκονται στην είσπραξη των χαρατσιών , όπως η ΔΕΗ ή κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας , όπως οι εφορίες , πρέπει να πάρουν έμπρακτη θέση . 

Να βρεθούν δίπλα στους χειμαζόμενους συμπολίτες τους . 

Οι δυνάμεις της αριστεράς συνολικά , κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ ως η θεσμική αξιωματική αντιπολίτευση , να ενεργοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς τους προκειμένου να δημιουργηθούν οι εθελοντικές κοινωνικές δομές αλληλεγγύης , ενώ ταυτόχρονα σε θεσμικό και νομικό επίπεδο , εντός και εκτός Βουλής να αναλάβουν πρωτοβουλίες ακύρωσης των μνημονιακών νόμων και μέτρων . 

Οι εχθροί του Λαού είναι πλέον γνωστοί και το καταστροφικό τους έργο θα γραφτεί με τα πιο μελανά χρώματα στην νεώτερη Ιστορία της Πατρίδας μας . 

Οι δυνάμεις της αριστεράς με πρωτοπόρο τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσουν άσβεστη την ελπίδα του Λαού , αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους καλεί επιτακτικά η Ιστορία να αναλάβουν . Να βγάλουν την κοινωνία από τον νέο μεσαίωνα .

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση . | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα