Κατάσχεση 167 κιλών κοκαΐνης και εξάρθρωση κυκλώματος

Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης, προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία και με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Βούλγαροι, ένας Ισπανός και ένας Πορτογάλος, οι τρεις από τους οποίους είναι εγκέφαλοι του κυκλώματος. Οι αρχές κατέσχεσαν 167 κιλά κοκαΐνης, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για

τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών και 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα εισήγαγε την κοκαΐνη από χώρες της Λατινικής Αμερικής μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια διακινούσε τα ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από το διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Αθηναγόρα Παζαρλή, το φορτίο των 167,977 κιλών «καθαρής» κοκαΐνης έφτασε την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η ναρκωτική ουσία ήταν τοποθετημένη μέσα σε κοντέινερ, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το ακριβές δρομολόγιο που ακολούθησε.

Αρχικά, συνελήφθησαν στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, οι δύο Βούλγαροι, οι οποίοι έπεσαν σε αστυνομικό «μπλόκο»και κατά τον έλεγχο, στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, με προορισμό την Αθήνα, βρέθηκαν 35 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 36 κιλών και 393 γραμμαρίων. Την ίδια ώρα, σε έλεγχο που έγινε σε δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης και στο οποίο διέμεναν ο Ισπανός και ο Πορτογάλος, κατασχέθηκαν άλλα 127 δέματα της ίδιας ουσίας, συνολικού βάρους 131 κιλών και 584 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας, στη χονδρική αγορά, ανέρχεται σε 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ στη λιανική προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ και σε περίπτωση που νοθευτεί το κόστος τετραπλασιάζεται.

«Τα ναρκωτικά προορίζονταν για την ελληνική αγορά, όπου επρόκειτο να διοχετευτούν στη λιανική», είπε ο κ. Παζαρλής, προσθέτοντας ότι οι τέσσερις συλληφθέντες δεν είχαν απασχολήσει άλλη φορά τις αστυνομικές αρχές των χωρών προέλευσής τους. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, έπαιρναν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα «προστασίας», αλλάζοντας, μάλιστα, συχνά τους χώρους διαμονής τους.

Η παραπάνω ποσότητα κοκαΐνης είναι από τις μεγαλύτερες που κατασχέθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ κοινό χαρακτηριστικό των υποθέσεων εντοπισμού μεγάλων ποσοτήτων, είναι η συμμετοχή στις έρευνες της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) και η μεταφορά τους σε κοντέϊνερ, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Κατάσχεση 167 κιλών κοκαΐνης και εξάρθρωση κυκλώματος | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα