Μόνο με "δάκρυα και αίμα"

O Παναθηναϊκός ξεπερνά απόψε το χαμηλό εμπόδιο της Motherwall και συνεχίζει στα πλέι-οφ, με στόχι την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το τριφύλλι όπως όλα δείχνουν, κάνει το αυτονόητο, αποκλείει τους Σκωτσέζους και αρχίζει δειλά-δειλά, να ονειρεύεται τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης…

Το postgame πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο και έχει

τα φόντα για καλή πορεία φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφήνοντας κατά μέρος την μιζέρια και την εσωστρέφεια, των προηγούμενων ετών.

Η απόφαση για την αποδέσμευση Καραγκούνη, αν και σκληρή, ήταν απολύτως σωστή, απλώς έπρεπε χειρισμός έπρεπε να γίνει με πιο κατάλληλο χειρισμό, γιατί αν ήταν άλλος στη θέση του “τυπάρα”, ίσως και να είχε πάει στον…Ολυμπιακό, βλέποντας τους διοικούντες να του συμπεριφέρονται σαν κάποιο τυχαίο!

Στο τέλος, ο Αλαφούζος έσωσε τα προσχήματα, αλλά μένει η πικρή γεύση…

Βέβαια, είναι γνωστό σε όλους τους φιλάθλους, πως ο Παναθηναϊκός έχει την τάση “τρώει τα παιδιά του’, οπότε δεν προξένησε απολύτως καμία εντύπωση ο τρόπος που εξελίχθηκε η υπόθεση Καραγκούνη, πάλι καλά που έφυγε σαν φίλος και θα επιστρέψει κάποια μέρα να κλείσει την καριέρα του και να αναλάβει διοικητικό πόστο.

Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι όμως σχετικά με το σήριαλ Καραγκούνη, πρέπει να πούμε πως ήταν “απαίτηση” Φερέιρα να αποχωρήσει ο “τυπάρας’, καθώς δεν τον “πήγαινε” αγωνιστικά, με τίποτα, σε αντίθεση με τον Σάντος στην Εθνική, που “πίνει νερό” στο όνομα του “Κάρα”…

Ο Πορτογάλος για πρώτη φορά στο “τριφύλλι” φτιάχνει την δική του ομάδα, τον νέο Παναθηναϊκό και από πέρυσι είχε φανερώσει τις προθέσεις του για τον 35χρονο αρχηγό της Εθνικής…

Το postgame διαπιστώνει πάντως πως οι φίλοι των “πράσινων” δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά!

Ετσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς!

Αμα τρως συνεχώς σφαλιάρες τα τελευταία χρόνια, είτε επειδή ο άλλος είναι καλύτερος για αγωνιστικούς και εξωαγωνστικούς λόγους, είτε γιατί εσύ είσαι αυτοκαταστροφικός και κάνεις συνέχεια επεισόδια με αποτέλεσμα να αγωνίζεσαι μια ζωή χωρίς θεατές,, τότε είναι “φυσιολογικό” να “εχεις γίνει “λούζερ”.

Εμείς εδώ, δεν χαϊδεύουμε αυτιά!

Το τριφύλλι, και με δική του ευθύνη, έχει μετατραπεί σε δευτεραγωνιστή, σε κομπάρσο!

Ο Φερέιρα φτιάχνει καλό σύνολο, αλλά πρώτα από όλα, πρέπει να δουλέψει στην ψυχολογία των παικτών.

Το ευχάριστο είναι πως ο Πορτογάλος ξέρει άψογα πια τη σκληρή ποδοσφαιρική Ελληνική πραγματικότητα και έχει κατανοήσει πως πρέπει να εμφυσήσει στους νέους παίκτες, και στους ξένους που ήρθαν τώρα και στους μικρούς που ήρθαν από τις Ακαδημίες, πως ΠΑΟ=ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ!

Οσο γαι τις παλιές καραβάνες; Αυτοί οφείλουν να διώξουν από πάνω τους τη στάμπα του αποτυχημένου και όλοι μαζί να τα δώσουν όλα για το πρωτάθλημα…

Η διοίκηση, από την πλευρά της, έχει χρέος να προστατέψει την ομάδα στο παρασκήνιο…

Τίποτα δεν σου χαρίζεται, όλα αποκτώνται με “κόπο, ιδρώτα και αίμα’.

Πηγή:

Keywords
Τυχαία Θέματα