Νέα συνάντηση των τριών αργηγών

Θέματα αποκρατικοποιήσεων, συγχωνεύσεις οργανισμών, μεγάλα έργα και αποδέσμευση πόρων είναι τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της απογευματινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. Οι συνομιλίες των τριών αρχηγών θα επαναληφθούν και αύριο. Την ίδια ώρα την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, που ολοκληρώθηκαν χθες, εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωσή τους ΕΕ ΕΚΤ και ΔΝΤ διαβεβαιώνοντας ότι «υπήρξε μια συνολική συμφωνία για την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτικών προσπαθειών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι».

Η τρόικα θα επιστρέψει στις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε και θα ολοκληρώσει την έκθεση αξιολόγησης.

Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα των 11.5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου, στο έκτακτο Εurogroup αναμένεται η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης  του δανείου προς τη χώρα μας.

Έως το τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει στην τρόικα το πλήρες πακέτο των μέτρων.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μείωση των κύριων συντάξεων από ένα ποσό και άνω, περικοπή στο εφάπαξ, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, πλαφόν στις συντάξεις,  αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 έτη και περικοπή κοινωνικών επιδομάτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.  

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Νέα συνάντηση των τριών αργηγών | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα