Ο εκσυγχρονισμός των ΟΤΑ στη συνάντηση Στυλιανίδη-Χαν

Ο εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δημιουργία της Πολιτικής Κοινωνικής Ασπίδας και η διαχείριση των απορριμμάτων ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Γιοχάνες Χαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, εμπειρογνώμονες της Task Force θα συντρέξουν τους δήμους προκειμένου να εκσυγχρονισθούν οι δομές και η λειτουργία τους ώστε να αποκτήσουν καλύτερη διοίκηση και να υπάρξει βέλτιστη οικονομική διαχείριση. Στη διαδικασία αυτή θα ζητηθεί και η συνδρομή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που

διαθέτει 500 εκατ. από το ΕΣΠΑ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά την Πολιτική Κοινωνικής Ασπίδας, στην αναγκαιότητα της οποίας επέμεινε ιδιαιτέρως ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη συνομιλία του με τον κ. Χαν, θα χρηματοδοτηθεί μέσω της κρατικής χρηματοδότησης, από το ΕΣΠΑ και από χρήματα που θα εξοικονομηθούν με την αναδιοργάνωση των δήμων.

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι οι δήμοι γνώρισαν μείωση 61% των πόρων τους την τελευταία διετία και πρέπει να υποστηριχθούν διότι αποτελούν το «μόνο ζωντανό δίκτυο κοινωνικής προστασίας» και επισήμανε στον κ. Χαν την αναγκαιότητα να υποστηριχθεί η «τάξη των εξαθλιωμένων συμπολιτών μας».

Ο κ. Χαν αντιπρότεινε ως λύση την αναζήτηση όλων των αναξιοποίητων ευρωπαϊκών κονδυλίων τόσο εντός του ΕΣΠΑ όσο και σε Ταμεία και προγράμματα που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί από την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι επείγει η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για να επισπευσθούν οι διαδικασίες κλεισίματος των χωματερών. Καθώς τα εμπλεκόμενα υπουργεία είναι πολλά –Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος– ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη γνώμη ότι ίσως θα πρέπει να ορισθεί επισπεύδων υπουργός.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Σύγχρονη Πολιτεία και Μεταναστευτικό οι προτεραιότητες για τον Ευριπίδη ΣτυλιανίδηΠαρουσία Στυλιανίδη η συνάντηση Σαμαρά με την διευθύντρια της Deutsche TelecomΜυστική συνάντηση Σαμαρά-Στυλιανίδη για τα… συνθήματα των εκλογών!

Ο εκσυγχρονισμός των ΟΤΑ στη συνάντηση Στυλιανίδη-Χαν | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα