Οι πρώτες 10 αποκρατικοποιήσεις

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις. «Φλέγον» ζήτημα αποτελούν και οι αποκρατικοποιήσεις τις οποίες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, θέλουν να δουν να υλοποιούνται.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης,

κατέληξαν σε κατ” αρχήν συμφωνία να προχωρήσουν άμεσα δέκα μεγάλες αποκρατικοποιήσεις. Αυτές πρόκειται να αποτελέσουν ένα πρώτο δείγμα για τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλει να κάνει η κυβέρνηση.

Η σύσκεψη της Δευτέρας αναμένεται να έχει και «δεύτερο γύρο», καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν ξανά την Τρίτη στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα συνεχίσουν τις συζητήσεις όχι μόνο για τις αποκρατικοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών στο Δημόσιο, αλλά και για τα μέτρα των 1,5 δισ. ευρώ που ει ζητήσει η Τρόικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτες δέκα αποκρατικοποιήσεις οι οποίες συμφωνήθηκαν εντός της αίθουσας συνεδρίασης του Μεγάρου Μαξίμου είναι:

ΔΕΠΑΔΕΣΦΑΟΠΑΠΚρατικών ΛαχείωνΠαραλίας Αφάντου στη ΡόδοΠαραλίας «Κασσιόπη» στην ΚέρκυραΤου Ολυμπιακού κτιρίου IBCΤου ΕλληνικούΤου Golden Hallτου ΟΠΑΠ και σε μία δέσμη αποκρατικοποιήσεων για48 ακίνητα του Δημοσίου

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανακοίνωσε πως έγινε ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ για τα 10 ωριμότερα έργα και πως ο πρωθυπουργός, Αντωνης Σαμαράς, ανέθεσε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο να φτιάξει νομοσχέδιο στο οποίο θα υπάρχουν 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τις αποκρατικοποιήσεις.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:

Η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, τα λιμάνια, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.Η κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των κρατικών εταιρειών.Η δημιουργία ρυθμιστικής αρχής διαχείρισης όλων των αυτοκινητοδρόμων.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί όπως αναμένεται, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της Βουλής, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα:

Ταχύτερα και ευκολότερα οι αποκρατικοποιήσειςΕνδιαφέρον από τις ΗΠΑ για τις αποκρατικοποιήσειςΚόντρα Κεδίκογλου – ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις

Οι πρώτες 10 αποκρατικοποιήσεις | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα