Πανήγυρη Στασιδίου του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ, θα τελεσθεί στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στην Παλαιάπολη Σαμοθράκης η καθιερωμένη Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο, Αρτοκλασία και Θεία Λειτουργία, μέχρι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Είναι η προσπάθεια να εμπεδωθεί σε όλους μας η ευλογία της διελεύσεως του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών από το Νησί της Σαμοθράκης, όταν ο Παύλος έριξε το πρώτο του βήμα από την Μ. Ασία στην

Ευρώπη. Το γεγονός της Ιεραποστολικής περιοδείας του Αποστόλου Παύλου… γιορτάζεται στους Φιλίππους, στη Βέροια, στην Αθήνα, στην Κόρινθο και όπου αλλού ο Απόστολος άφησε ίχνη της διαβάσεώς του στην Χώρα μας.

Η διέλευσή του από το Νησί μας, αναγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων και δεν αμφισβητείται. Δικαιούμεθα να καμαρώνουμε και να σεμνυνώμεθα γι’ αυτό. Χρειάζεται, όμως, να τιμήσουμε το γεγονός.

Σας προσκαλούμε όλους την Πέμπτη 28 Ιουνίου το βράδυ στις 8:30 στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στην Παλαιάπολη, όπου θα τελέσουμε την υπαίθρια Αγρυπνία μέχρι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Να γιορτάσουμε την Εορτή, να τιμήσουμε το γεγονός, να υμνήσουμε τον Άγιο και να καθιερωθεί η Πανήγυρις, τόσο στους ντόπιους, όσο και στους επισκέπτες-προσκυνητές του Νησιού μας. Θα σας περιμένουμε όλους εκεί.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Αναδημοσίευση από: http://alexpolisonline.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Πανήγυρη Στασιδίου του Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα