Ρέσλερ: «Είμαι απογοητευμένος από τις ελληνικές προσπάθειες»

«Είμαι απογοητευμένος» δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, για τις προσπάθειες της Ελλάδας να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο Ρέσλερ διαμαρτύρεται εκ νέου για την απουσία προόδου σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά, όπως λέει, δεν αξιοποίησε τις προτάσεις που έκανε ο ίδιος και η γερμανική

κυβέρνηση για επενδύσεις.

«Δεν έχω πλέον ψευδαισθήσεις. Πρότεινα μαζί με γερμανικές επιχειρήσεις μια σειρά μέτρων στην ελληνική κυβέρνηση. Οι Έλληνες σχεδόν δεν ανταποκρίθηκαν στις προσφορές μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση περί του λεγόμενου «Σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, ο Ρέσλερ κατηγορεί εκ νέου την Αθήνα για ασυνέπεια, θέτοντας ως παράδειγμα την απουσία προόδου στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης φωτοβολταϊκών μονάδων, που αποθαρρύνει τους επενδυτές, μεταξύ των οποίων ένας γερμανός κατασκευαστής που είχε εκφράσει ενδιαφέρον.

«Όποιος αποτυγχάνει να συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα, δεν μπορεί να αναμένει βοήθεια» επαναλαμβάνει ο Γερμανός αντικαγκελάριος, υπογραμμίζοντας τα λόγια του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι μία ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιθυμητή «αλλά είναι διαχειρίσιμη».

Αντιθέτως, όπως σημειώνει ο Ρέσλερ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν στο πλευρό τους την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη διότι εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις.

Στις 22 Ιουλίου ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας είχε εκφράσει ανοιχτά αμφιβολίες για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτε τρομακτικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ARD είχε δηλώσει «πολύ σκεπτικιστής» σε ό,τι αφορά στην διάσωση της Ελλάδας προσθέτοντας ότι το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να μην καταφέρει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της λέγοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι «αν δεν εκπληρώσει τους όρους, τότε δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες δόσεις».

Κατέληξε, δε, εκφράζοντας την άποψη ότι η ιδέα της εγκατάλειψης της Ευρωζώνης από την Ελλάδα «έχει χάσει το στοιχείο του τρόμου».

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Ρέσλερ: «Είμαι απογοητευμένος από τις ελληνικές προσπάθειες» | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα