Στο επίκεντρο των εξελίξεων η Ελλάδα

Το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα το βράδυ ή το αργότερο αύριο Τετάρτη, αναμένει η Κομισιόν, ώστε να ανακοινώσει μέτρα για την Ελλάδα, αλλά και τα επόμενα βήματα για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. «Αναίτιες παραχωρήσεις θα ήταν ένα απόλυτα εσφαλμένο μήνυμα», τονίζει πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως δεν μπορούν να υπάρξουν δραστικές αλλαγές των όρων του προγράμματος. «Περιμένουμε οι Ευρωπαίοι

εταίροι και το ΔΝΤ να αναγνωρίσουν πως το ελληνικό μνημόνιο έχει βρεθεί εκτός προγράμματος εν μέρει εξαιτίας της παρατεταμένης πολιτικής διαδικασίας» δήλωσε η υφυπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, Λαέλ Μπρέιναρντ από τη σύνοδο της G20.

Σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων που διαρρέει, ζητείται η άμεση συνεργασία της Ευρωζώνης με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλιστεί αφενός η παραμονή της χώρας στο ευρώ και αφετέρου η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, βρίσκεται γενικότερα στο επίκεντρο της συνόδου στο Μεξικό με τους ευρωπαίους να δέχονται μεγάλες πιέσεις, καθώς κατηγορούνται ότι δεν κάνουν αρκετά για την επίλυση της κρίσης γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, που δήλωσε σε έντονο ύφος ότι «η ΕΕ δεν δέχεται μαθήματα».

Athina984.gr

Σχετικά άρθρα:

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των εξελίξεων«Μόνο η Ελλάδα έχει την ευθύνη»Οι Έλληνες στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η Ελλάδα | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα