Συναγερμός για τα πύρινα μέτωπα σε Ουρανούπολη και Αρκαδία

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ουρανούπολη, αλλά και στα μέτωπα της Αρκαδίας και της Κορίνθου. Η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού ενώ κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας.

Η φωτιά στην Ουρανούπολη μαίνεται περιμετρικά του χωριού, το οποίο νωρίτερα είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων όμως δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσής της. Εξαιτίας της φωτιάς και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας

που έχει δημιουργηθεί κάποιοι παραθεριστές αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ουρανούπολη. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής δεν εκκενώθηκαν τουριστικές μονάδες που βρίσκονται στα όρια του οικισμού. Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η φωτιά μαίνεται στην ευρύτερη δασική περιοχή της Ουρανούπολης, φτάνοντας κοντά σε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες κοντά στο δάσος, χωρίς ωστόσο να απειληθούν ξενοδοχειακές μονάδες. Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Νικόλαος Τσόγκας, έχουν προκληθεί ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια.Από το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση προς τις όμορες περιοχές και την τοπική αυτοδιοίκηση για βοήθεια.

Σε άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων προς την Ουρανούπολη Χαλκιδικής, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες το μεσημέρι στο Άγιο Όρος, προέβησαν στις 12:30 το μεσημέρι οι αρμόδιες Αρχές. Από νωρίς, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κεντρικής Μακεδονίας (ΓΑΔΚΜ) είχε απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να μην κινούνται προς την Ουρανούπολη και να μην ακινητοποιούν τα οχήματά τους παραπλεύρως της οδού, προκειμένου να μην παρακωλύεται η κίνηση και το έργο των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά της Αρκαδίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου. Καλλιέργειες σε έκταση τουλάχιστον 25.000 στρεμμάτων έχουν αποτεφρωθεί ενώ ανησυχία προκαλεί η εστία φωτιάς από το χωριό Ραψομμάτη προς τα Μαλλωτά. Πάντως, σε ύφεση είναι τα υπόλοιπα μέτωπα. Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης απολογείται ο 45χρονος ο οποίος συνελήφθη, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Σολωμό Κορινθίας

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Σολωμό Κορινθίας, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση με την φωτιά στην Κεφαλλονιά, στη θέση Κατελιός Αργοστολίου, καθώς το μέτωπο έχει περιοριστεί μέσα σε χαράδρα.

74 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 74 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και δεκάδες εθελοντές να δίνουν, για άλλη μια φορά μάχη με τις φλόγες.

Σχετική είδηση: Συναγερμός στην Ουρ

Keywords
Τυχαία Θέματα