Συνεχίζεται η διαβούλευση για τα μέτρα-Συμφωνία για στρατηγικό σχεδιασμό

Θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις και οι συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ για να μειωθεί το έλλειμμα κάτω του 3% την επόμενη διετία. Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για την εκπόνηση ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και τη διαμόρφωση ενός επικαιροποιημένου μακροοικονομικού πλαισίου λόγω της επιδεινούμενης ύφεσης που θα δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την

ανόρθωση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη κατά την σύσκεψη δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα. Όπως άφησε νοηθεί ο υπουργός Οικονομικών, κάποια από τα μέτρα ακόμα αναζητούνται. «Τα ψάχνουμε. Προσπαθούμε να βρούμε το άριστο μείγμα. Αν βρούμε το άριστο μείγμα θα το ανακοινώσουμε» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η σύσκεψη πήγε αρκετά καλά και πως όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να εξευρεθούν περίπου 11,5 δισ. από τις δαπάνες και επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι οι επιλογές που θα γίνουν να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα της χώρας για επαναδιαπραγμάτευση και κυρίως τη δυνατότητα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι μία από τις τρεις παραμέτρους ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό όμως με πολιτικές ανάπτυξης και διατήρησης του ονομαστικού βάρους του χρέους.

«Έχουμε μπροστά μας τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας και μια ελληνική κοινωνία η οποία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του και επεσήμανε ότι δεν έγινε συζήτηση για μέτρα περικοπών.

Κοινή παράμετρος των δηλώσεων και των τριών, αποτελεί η ανάγκη της επιμήκυνσης του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δυο χρόνια ακόμη και βεβαίως όλοι συμφωνούμε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

«Ισχύουν όλα όσα έχω πει, και για την επιμήκυνση και για το αντικείμενο των συζητήσεών μου με την τρόικα την Παρασκευή και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτό γίνεται επισήμως από την κυβέρνηση. Εμείς βοηθούμε με όποια μέσα διαθέτουμε, και στο επίπεδο των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και στο επίπεδο των επαφών μας που έχουμε με διαφόρους παράγοντες και χρειάζεται μια εθνική συστράτευση στην υπόθεση αυτή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Σας μίλησα για την ανάγκη ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού. Στο πλαίσιο αυτού βεβαίως είναι και η επιμήκυνση και όπως μάλιστα την έχουμε συμφωνήσει με την προγραμματική συμφωνία σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν εντός των προσεχών ημερών.

Σχετικές ειδήσεις:

Στουρνάρας: Μέτρα θα ανακοινωθούν όταν θα υπάρξει τ” άριστο μίγμα

Βενιζέλος: Συνολικό στρα

Keywords
Τυχαία Θέματα