Συνεδριάζει η Ολομέλεια

Σήμερα συνεδριάζει η ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της παιδείας. Στο μεταξύ δεν ικανοποιήθηκαν οι πρυτάνεις με τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο.

Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις αλλαγές στο νόμο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Η Κοινοβουλευτική ομάδα τονίζει ότι διαφωνεί με το κατεπείγον, αλλά για

λόγους κοινοβουλευτικής συνοχής ζητούν να υπάρξουν 4 συνεδριάσεις. Συμφωνούν με την εκλογή του κοσμήτορος του τμήματος και των μεταπτυχιακών, ενώ διαφωνούν με την εκλογή των πρυτάνεων και προτείνουν την παράταση της θητείας εως το Δεκέμβριο του 12. Τέλος χαρακτηρίζουν ανεπίτρεπτες τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών που προκαταλαμβάνουν την άποψη του πρόεδρου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σοβαρούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ που προωθεί η κυβέρνηση. Οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Κεδίκογλου και Αηδόνης γνωστοποίησαν ότι θα καταψηφίσουν το νόμο με τις αλλαγές στην παιδεία.

Οι πρυτάνεις σε ανακοίνωση τους μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου τους στο Λαύριο τονίζουν, ότι το κατατεθέν σχέδιο νόμου, ουσιαστικά δεν απαντά στις ελάχιστες αλλαγές, που θεωρήθηκαν αναγκαίες από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Προσθέτουν πως το νομοσχέδιο δεν αποτελεί λύση για τα Πανεπιστήμια, καθώς δεν συμβάλλει στην ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία και δεν απαντά στα τρέχοντα και επείγοντα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των ΑΕΙ». 

Νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, με κείμενο του, ζήτησε την απόσυρση ή αν όχι την καταψήφιση του νέου νομοσχεδίου.

Το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε απαντήσει ευθέως στην Αννα Διαμαντοπούλου για τα περί «ύβρις στην δημοκρατία», δίνοντας ως παράδειγμα τη δανειακή σύμβαση, που τώρα αναζητείται αλλαγή όρων της. «Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρι επειδή ζητούμε να συζητήσουμε ξανά τους όρους της δανειακής σύμβασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια του υπουργού Παιδείας.

«Ο υπουργός προσπαθεί να λειτουργήσει τα πανεπιστήμια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι «οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου έχουν ως μόνο στόχο την ομαλή μετάβαση λειτουργίας των ΑΕΙ από τον προηγούμενο καθεστώς στο νέο».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του στην επιτροπή  με τη θετική ψήφο της ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε.

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Συνεδριάζει η Ολομέλεια | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα