Θρύψαλα η κινδυνολογία για το ευρώ

* Επικίνδυνο παιχνίδι για την Ευρωζώνη οι εικοτολογίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προειδοποιούν Ευρωπαίοι πολιτικοί και τραπεζίτες

* Παγκόσμια ανησυχία για την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση, θέμα αντιπαράθεσης σήμερα στους G8

* Στο 1 τρισ. δολάρια εκτιμά ο «Guardian» το κόστος για την Ευρωζώνη από τυχόν έξοδο της Ελλάδας

Η μαύρη προπαγάνδα Σαμαρά και Βενιζέλου,

που θέλει να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα για το ευρώ, ακυρώνεται από τις δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, όπως του προέδρου του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ αλλά και του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Φ.Β. Σταϊενμάιερ, ο οποίος προειδοποιεί όσους μιλούν για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ: Όποιος ελαφρά τη καρδία εικοτολογεί για το θέμα αυτό, παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λ.Μπ. Σμάγκι προειδοποιεί: Οι επιδράσεις μιας μόλυνσης, μετά από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα ήταν καταστροφικές.

Το ελληνικό θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής των G8 στο Καμπ Ντέιβιντ, όπου θα ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις στη Μέρκελ για αλλαγές στην πολιτική λιτότητας.

Στο παιχνίδι της μνημονιακής προπαγάνδας μπήκαν χθες και οι οίκοι αξιολόγησης, με τη Fitch να υποβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε CCC από Β-.

πηγή : Η ΑΥΓΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα