Τσίπρας : Προετοιμαζόμαστε για αν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου

Δριμεία επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό και τη νέα συγκυβέρνηση

Αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων και ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα
του Κοινοβουλίου.

Στη δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «επίθεση στη δημόσια περιουσία» από τον κ. Σαμαρά και τη νέα συγκυβέρνηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παραπλάνησε προεκλογικά τον ελληνικό λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά δε θα είναι διαφορετική από αυτές του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου» προσθέτοντας ότι  «το 2009 κάποιοι μας είπαν λεφτά υπάρχουν, εσείς μας είπατε επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει. Ο λαός δε θα συγχωρέσει την κοροϊδία».  

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον κ. Σαμαρά προ των ευθυνών του σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «η δουλειά σας τώρα δεν είναι να αποδομείτε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να κινδυνολογείτε, τώρα είστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους; Τώρα πρέπει να μας πείτε τι θα κάνετε με το χάος που είναι δίπλα μας. Είστε αντιμέτωποι με τα εκατομμύρια των ανέργων, με τα χιλιάδες λουκέτα, με την ανθρωπιστική κρίση, με το νέο ανατριχιαστικό φαινόμενο των καθημερινών αυτοκτονιών».  

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ειδικού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την εκχώρηση του δημοσίου χώρου στο ιδιωτικό κεφάλαιο» και αναρωτήθηκε «ποιο είναι το κέρδος αν πουλήσουμε κερδοφόρους οργανισμούς σε εξευτελιστικές τιμές»; «Αυτό το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που εισήγαγε η κ. Θάτσερ απέτυχε παντού. Γιατί μας λέτε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν όρο σωτηρίας της οικονομίας;  Την περίοδο των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας, 2000-2010, το χρέος τριπλασιάστηκε.   Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι όρος σωτηρίας της οικονομίας, είναι όρος λεηλασίας της οικονομίας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι «σε αυτή σας την επιλογή, θα έχετε απέναντί σας όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον ελληνικό λαό. Θα είστε υπόλογοι έναντι του ελληνικού λαού, θα λογοδοτήσετε για τη λεηλασία».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στους τροικανούς λέγοντας ότι «οι περισπούδαστοι κύριοι της τρόικας δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει σε μία χώρα που 2μιση χρόνια κατακρεουργούν, δεν ξέρουν ποιος είναι ο μέσος μισθός στη χώρα μας».

Όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε «αν συμφωνεί με αυτήν την ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία»;

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε κάποια από τα νομοσχέδια που θα φέρει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή:

- Άρση της μετενέργειας και επαναφορά κατώτατου μισθού.
- Μερική διαγραφή ή και πάγωμα των τραπεζικών υποχρεώσεων υπερχρεωμένων. νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.

- Απλή αναλογική.
Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα όσα παρέλει

Keywords
Τυχαία Θέματα