FAST TRACK ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

22:50 8/7/2012 - Πηγή: Matrix24

«Πορευόμαστε σαν να είναι η τελευταία μας θητεία και το μόνο που μας απομένει είναι η επιτυχία, αλλά γνωστοποιούμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Δημοσίων Έργων Κωστής Χατζηδάκης.

Παρουσίασε από το βήμα της Βουλής τους τέσσερις άξονες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που συμπυκνώνεται στην (α) ενίσχυση της ρευστότητας (β) στήριξη της επιχειρηματικότητας (γ) ομαλή λειτουργία της αγοράς

(δ) νοικοκύρεμα του Δημοσίου.

Για την ενίσχυση της ρευστότητας, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε ύψιστης σημασίας της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, όπως και τα κίνητρα για επιστροφή των καταθέσεων του εξωτερικού. Τόνισε ότι θα μετάσχει σε διαπραγμάτευση για τον ενεργό ρόλο της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων, όπως και η δημιουργία ελληνικής επενδυτικής τράπεζας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναπροσαρμοστούν οι πόροι του ΕΣΠΑ στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και σε αυτό να ενταχθούν τα 181 έργα. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην επιστροφή 6,8 δισ. ευρώ από το Δημόσιο προς την αγορά και τις επιχειρήσεις. Πρότεινε την λειτουργία ειδικών οικονομικών ζωνών. Έδειξε δε την πρόθεση να ξεκινήσουν ξανά τα έργα στους πέντε αυτοκινητοδρόμους και η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Σχετικά με την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, μαζί με την αντιμετώπιση της γραφειοκρατία. Επεσήμανε ότι το one stop shop θα λειτουργεί μέσω του Invest in Greece. Επίσης, μίλησε για fast track στην δικαιοσύνη για να «ξεκολλάνε» οι επενδύσεις.

Όσον αφορά στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, σε αυτήν ο κ. Χατζηδάκης αναβάθμισε τον ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που θα εκδίδει εκτός από πρόστιμα και συστάσεις προς τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την μείωση των τιμών, αλλά και για τον ενεργό ρόλο του Παρατηρητηρίου των Τιμών, που θα συνοδεύεται με την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Τέλος, αναφέρθηκε στο νοικοκύρεμα του Δημοσίου με προμετωπίδα την πώληση του ΟΣΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα