GOLDMAN SACHS: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης, καθώς διαθέτει τους αναγκαίους πόρους από το υφιστάμενο πακέτο διάσωσης για να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της εκτιμά η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs. Αντικρούει έτσι όσους μιλούν για κίνδυνο άμεσης χρεοκοπίας της χώρας.«Τα κεφάλαια που έχει να λαμβάνει η χώρα από το τρέχον πακέτο στήριξης της

χώρας αρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεών της και την αποτροπή του κινδύνου συστημικής κατάρρευσης μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2014» υποτηρίζει στην ανάλυσή του ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός.

Μάλιστα αυτό ισχύει «ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντλήσει κεφάλαια από τις αποκρατικοποιήσεις και αν επίσης αποτύχει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» αναφέρει στην ανάλυσή του ο οίκος.

Παράλληλα, εκτιμά ότι εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να αντικαταστήσει κάποια από τα κρατικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της με νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τότε θα αποδεσμευθούν πόροι που θα μπορούν να καλύψουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας μέχρι και τα τέλη του 2015.

Και καταλήγει ανάλυση η Goldman Sachs κάνοντας μιας σημαντική διαπίστωση πως για να καλυφθούν οι ανάγκες του 2016, θα χρειαστούν μόλις 38 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα