Guardian: Απέφυγαν τις εκλογές

Η απειλή των πρόωρων εκλογών, υποχωρεί καθώς πλέον η Ελλάδα οδεύει προς ανασχηματισμό, συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Η απόφαση αυτή έρχεται έξι ημέρες μετά το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για εξοικονόμηση χρημάτων και προς χάριν των διεθνών πιστωτών, γεγονός που προκάλεσε μαζική κατακραυγή και τριγμούς με τους κυβερνητικούς του εταίρους.

Γνωρίζοντας ότι

οι σύμμαχοί του θα χάσουν σε μεγάλο βαθμό σε ενδεχόμενες εκλογές, ο συντηρητικός Σαμαράς αρνήθηκε να φέρει πίσω την “αμαρτωλό” ΕΡΤ και δεσμεύθηκε για τον εκσυγχρονισμό μιας χώρας, που όπως είπε είχε γίνει ένα “Jurassic Park” αναποτελεσματικότητας και διαφθοράς» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα μάλιστα γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις των τριών πολιτικών αρχηγών μετά την απόφαση του ΣτΕ, ενώ περιγράφει και τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

«Η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ άρχισε να παίζει και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Χρονά έλεγε ότι “είμαι εδώ επτά νύχτες και αυτή είναι η πρώτη φορά βλέπω ανθρώπους να χαμογελούν», περιγράφει ο συντάκτης.

«Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης εξέφρασε την ανησυχία πως η Ελλάδα είχε περιπέσει πίσω στις ημέρες της κρίσης. “Είναι κάτι σαν deja vu με την Ελλάδα”, είπε», καταλήγει ο Guardian.

Keywords
Τυχαία Θέματα