H κουζίνα του Αγίου Όρους πάει Λονδίνο

Κορυφαίοι Βρετανοί δημοσιογράφοι, διαπιστευμένοι στο τουριστικό και γαστρονομικό ρεπορτάζ, φιλοξενήθηκαν από τους εκπροσώπους του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω στο γαστρονομικό πολυχώρο Recipeace του Jamie Oliver στο Λονδίνο, προκειμένου να παρακολουθήσουν παρουσίαση προβολής του προορισμού και προώθησης του Mount Athos Area Gourmet 2013. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο του Notting Hill,

που είναι ένας από τους πολλούς που διαθέτει ο διάσημος chef, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου. Συντονιστής της ήταν ο αρχισυντάκτης της μηνιαίας γαστρονομικής έκδοσης του Jamie Oliver, Andy Harris, ο οποίος είναι λάτρης της ελληνικής κουζίνας και συγγραφέας ποικίλων βιβλίων μαγειρικής.

Κατά τη διάρκειά της οι προαναφερόμενοι δημοσιογράφοι αλλά και πελάτες του Recipease έλαβαν μέρος σε σεμινάριο μαγειρικής, όπου ο αγιορείτης Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός τους μύησε στα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας, κάνοντας χρήση συνταγών του δικού του βιβλίου με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», το οποίο έχει μεταφρασθεί σε πολλές γλώσσες – μεταξύ άλλων και στην αγγλική – και διατίθεται πλέον στη βρετανική αγορά.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή της περιοχής ως εναλλακτικού προορισμού διακοπών, γι αυτό παρουσιάσθηκαν οι γαστρονομικές / οινολογικές της δυνατότητες αλλά και οι ιστορικές, περιπατητικές της διαδρομές, οι οποίες προτάθηκαν στο κοινό ως δραστηριότητα με πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο σεμινάριο προσκλήθηκαν να επισκεφθούν την περιοχή κατά τη διάρκεια της έναρξης και των πρώτων ημερών του Mount Athos Area Gourmet, συμμετέχοντας παράλληλα σε ένα ταξίδι εξοικείωσης και απόκτησης βιωματικών εμπειριών που συνδυάζεται άψογα με συμμετοχή στις δραστηριότητες της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα