Hλεκτρικό ποδήλατο υδρογόνου

Πιο συγκεκριμένα, την άνοιξη του 2014 θα λανσαριστεί σε περιορισμένο αριθμό στην αγορά το υδρογονοκίνητο ποδήλατο Ped-Hy-lec της μάρκας Gernweit. Η τιμή του θα είναι αρκετά τσιμπημένη, καθώς θα ξεκινά πάνω από τις 5.000 ευρώ, όμως στην πορεία και όσο μαζικοποιείται η παραγωγή του, θα μειώνεται σταδιακά. Στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε το πρωτότυπο ποδήλατο υδρογόνου του 2012, ενώ στη μκρή το δίκυκλο όπως θα είναι περίπου το 2014.

Το Ped-Hy-lec οδηγείται όπως ένα κανονικό ηλεκτρικό ποδήλατο, στο οποίο

υποστηρίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 250 Βατ τις…γάμπες του αναβάτη όταν κάνει πεντάλ. Αντί για μπαταρίες όμως διαθέτει μία ενεργειακή κυψέλη, η οποία παράγει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για το μοτέρ. Για καύσιμο χρησιμοποιεί η κυψέλη υδρογόνο, αποθηκευμένο υπό πίεση 300 μπαρ σε δύο ρεζερβουάρ των δύο λίτρων. Τα ρεζερβουάρ είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα και καταλαμβάνουν τη θέση της σχάρας.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο υδρογόνου υπερτερεί σε ένα βασικό σημείο απέναντι στα αντίστοιχα δίκυκλα με μπαταρίες. Συγκεκριμένα, μόλις αδειάσουν τα ρεζερβουάρ υδρογόνου μετά από περίπου 100 χλμ., μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν πανεύκολα από γεμάτα, δηλαδή δεν πρέπει να περιμένεις μέχρι να επαναφορτιστούν οι μπαταρίες. Προς το παρόν επεκτείνει η εταιρεία Gernweit το δίκτυο των καταστημάτων με είδη ποδηλασίας, που θα προσφέρουν ανταλλακτικά ρεζερβουάρ υδρογόνου, μάλιστα γίνονται σκέψεις να διακινούνται και από πρατήρια καυσίμων. Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ως επιπρόσθετο πλεονέκτημα τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της τεχνολογίας των ενεργειακών κυψελών σε σχέση με τις μπαταρίες.

Πηγή Autoreport

Keywords
Τυχαία Θέματα