REUTERS: ΕΚΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι η απόφαση για την τύχη του ελληνικού προγράμματος μετατίθεται κατά ένα μήνα, για τη σύνοδο κορυφής του Νοεμβρίου.  

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο είχε μεταδώσει και προ ολίγων ημερών την πληροφορία ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα περιμένουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, στις 6 Νοεμβρίου, πριν λάβουν τις αποφάσεις τους. Τότε, όμως, είχε διαψευστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Βρυξέλλες δεν εξετάζουν ούτε την αναδιάρθρωση ελληνικών ομολόγων. Σε αντίστοιχη δήλωση είχε προχωρήσει χθες και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Τέλος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποβάθμισε τις πληροφορίες για διάσταση απόψεων μεταξύ των Βρυξελλών και του ΔΝΤ για την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει σύγκρουση εντός της τρόικας, αλλά απλώς διαφωνία.

Ωστόσο, αξιωματούχος του Ταμείου δήλωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι το ΔΝΤ θα διακόψει τη συμμετοχή του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας αν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Το νέο δημοσίευμα έρχεται τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωνε στη Handelsblatt ότι τα κρατικά ταμεία αδειάζουν στο τέλος του Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα