Reuters: Στα 31,8 δισ. έκλεισε η επαναγορά

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει ότι σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο η συνολική προσφορά έφτασε στα 31,8 δισ. ευρώ. Το τίμημα ήταν όμως ελαφρώς υψηλότερο του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο στόχος μείωσης του δημοσίους χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μέση τιμή επαναγοράς ανήλθε σε 33,5 λεπτά για κάθε ευρώ χρέους. Λόγω της επαναγοράς θα διαγραφεί χρέος

ίσο με το 9,5% του ΑΕΠ αντί στόχου 11%,. Αν επαληθευθούν τα παραπάνω το χρέος προβλέπεται ότι  θα διαμορφωθεί το 2020 στο 126,6% του ΑΕΠ, πάνω από το στόχο που οι Βρυξέλλες είχαν συμφωνήσει με το ΔΝΤ.

Το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωματικών μέτρων από την τρόικα, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος θα συζητηθεί στην αποψινή τηλεδιάσκεψη του eurogroup. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18.30 (ώρα Ελλάδας).

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε «απολύτως επιτυχημένη τεχνικά» τη διαδικασία και πρόσθεσε πως «το πως θα αξιολογηθεί το χρέος θα κριθεί τις επόμενες ώρες σε πολιτικό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα