Reuters: Τον βασάνισαν, τον φυλάκισαν και τον απέλασαν

Πρόκειται για τον Γουαλίντ Ταλέμπ από την Αίγυπτο. Σύμφωνα με το αφιέρωμα του Reuters, o γολγοθάς του Ταλέμπ άρχισε από τη Σαλαμίνα, όταν πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του από τον ιδιοκτήτη ενός φούρνου όπου εργαζόταν. Αντί για τα χρωστούμενα, ο «πρωταγωνιστής» της ιστορίας του διεθνούς πρακτορείου εισέπραξε ξύλο. Μάλιστα, ο φούρναρης και δύο φίλοι του έδεσαν στον Ταλέμπ μία μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό του και τον οδήγησαν σε κοντινό στάβλο

όπου τον έδεσαν σε μία καρέκλα και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας. Οι «βασανιστές» τον υποχρέωσαν να πιει μπύρα, κοροϊδεύοντάς τον επειδή είναι μουσουλμάνος και η θρησκεία του απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ.

Αρκετές ώρες μετά, ο Αιγύπτιος κατάφερε να δραπετεύσει όταν οι «βασανιστές» του έφυγαν με σκοπό να ανοίξουν τον φούρνο. Σύμφωνα με το Reuters, o Ταλέμπ βρέθηκε αργότερα δίπλα σε ένα δέντρο, με την αλυσίδα δεμένη γύρω από το λαιμό του και το πρόσωπό του «τούμπανο» από τα χτυπήματα. Έπειτα βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όπου, η αστυνομία τον συνέλαβε, αφού δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην χώρα μας.

Ο Ταλέμπ δήλωσε στο πρακτορείο: «Όλοι μπορούσαν να δουν πως υπέφερα. Δεν μπορούσα να δω, δεν μπορούσα να φάω… Με έσερναν σαν τον σκύλο… Λιποθυμούσα συνεχώς και αυτοί συνέχισαν να με χτυπούν… ». Ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του, ο Αιγύπτιος έχει ακόμα νάρθηκα στο λαιμό και επίδεσμο στο χέρι και είναι δύσκολο να φάει στερεά τροφή… Το Reuters λέει ότι ο Ταλέμπ κρατήθηκε για τέσσερις ημέρες στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προτού του δοθούν έγγραφα που τον υποχρέωναν να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε ένα μήνα.

Ο δε φούρναρης που τον χτύπησε (πρώην αντιδήμαρχος Σαλαμίνας), απελευθερώθηκε έπειτα από τρεις ημέρες και αναμένοντας να δικαστεί έχει παραδεχτεί ότι χτύπησε τον Ταλέμπ, αλλά όχι τόσο σκληρά όσο υποστηρίζει ο λαθρομετανάστης.  Ο φούρναρης μάλιστα υποστηρίζει ότι ο Ταλέμπ του έκλεψε 13.000 ευρώ, και γι αυτό τον χτύπησε. Απ’ την άλλη, ο Αιγύπτιος λέει ότι τα συγκεκριμένα χρήματα είναι δικά του…

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανέστειλε την απέλαση του Ταλέμπ για «ανθρωπιστικούς λόγους» (και λόγω της αντίδρασης της Πρεσβείας της Αιγύπτου). Πάντως, κανείς δεν γνωρίζει το πόσο και αν μπορεί ο Ταλέμπ να παραμείνει στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα