Twitter vs «Έθνους» για τους «λαθρομετανάστες»

Μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας για το ναυάγιο στη Μυτιλήνη, στο οποίο ο τίτλος μιλούσε για τον πνιγμό «λαθρομεταναστών», εκδηλώθηκε «κίνημα» αντίδρασης στο Τwitter, σύμφωνα με τις typologies.

Μέσω του δικτύου εστάλη επιστολή προς τη διεύθυνση της εφημερίδας με έντονη διαμαρτυρία για τη χρήση του όρου και με την υπενθύμιση προς τη δημοσιογραφική της διεύθυνση πως ο Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε τόσο στον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτη όσο και στον υπουργό Προστασίας

του Πολίτη Ν. Δένδια: «Η επιλογή της γλώσσας είναι πολύ σημαντική και ο όρος “παράνομος μετανάστης”, που χρησιμοποιείται ευρέως σε ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, συνδέει τους μετανάστες με παράνομες πράξεις που εμπίπτουν στον Ποινικό Κώδικα. Προτιμώ τη χρήση των όρων “παράτυπος μετανάστης” και “παράτυπη μετανάστευση”, καθώς είναι πιο ουδέτεροι και δεν φέρουν τον στιγματισμό του όρου “παράνομος”. Αυτόν τον όρο προτιμούν, επίσης, όλο και περισσότερο οι διεθνείς οργανισμοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα