Άδεια για τράπεζα ζήτησε ο Απόστολος Ταμβακάκης

Πως από την εποχή των εύκολων αδειών για την δημιουργία νέων τραπεζών φτάσαμε στο απόλυτο όχι ακόμα και σε έμπειρους τραπεζίτες – Η προσπάθεια του Απόστολου Ταμβακάκη για την Γενική και την Millennium.

Υπήρχαν εποχές που η Τράπεζα της Ελλάδος μοίραζε αφειδώς άδειες και νέες τράπεζες ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια. Ακόμα και επενδυτική τράπεζα

είχαμε την χαρά να δούμε στην μικρή μας χώρα. Βέβαια θα μου πείτε άλλες εποχές, άλλες συνθήκες, άλλα δεδομένα, άλλες προσδοκίες. Όπως και να έχει η διοίκηση Γκαργκάνα είχε εγκρίνει την λειτουργία πολλών μικρών τραπεζών και για την επιλογή αυτή είχε δεχθεί κριτική. Τώρα υπό την ασφυκτική πίεση της κρίσης τα πάντα έχουν αλλάξει και στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν γίνεται λόγος ούτε για μεταβιβάσεις τραπεζών, πολύ περισσότερο για δημιουργία νέων.

Όπως μαθαίνουμε στη βολιδοσκόπηση που έκανε ο Απόστολος Ταμβακάκης, ένας από τους εμπειρότερους τραπεζίτες της χώρας, για τη δυνατότητα απόκτησης της Millennium Bank μαζί με ομάδα επιχειρηματιών η ΤτΕ δεν ενθάρρυνε την πρωτοβουλία. Η αρνητική στάση της κεντρικής τράπεζας δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο του κ. Ταμβακάκη, οι ικανότητες και η εμπειρία του οποίου, είναι αναγνωρισμένες από εχθρούς και φίλους, αλλά από την γενικότερη στρατηγική επιλογή της ΤτΕ –που είναι σε συμφωνία με την τρόικα- για την ανάγκη δημιουργίας μεγαλύτερων σχημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2010 η ΤτΕ ζητά την δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ταμβακάκης βολιδοσκόπησε και την περίπτωση της Γενικής Τράπεζας χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Keywords
Αναζητήσεις
απόστολος ταμβακάκης βιογραφικο
Τυχαία Θέματα