«Αδυνάτισαν» τα δημόσια έσοδα κατά 300 εκατομμύρια

Πληροφορίες αναφέρουν, πως τα έσοδα ήταν περίπου 250-300 εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερα από το στόχο που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό για τον περασμένο μήνα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, εξανεμίζεται το «πλεόνασμα» των 229 εκατομμυρίων ευρώ στο στόχο του 10μήνου, που είχε δημιουργηθεί στο τέλος Οκτωβρίου.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν τη μείωση των εσόδων στο κλίμα αβεβαιότητας, που παρατηρείται στις συνομιλίες με την τρόικα,

δεδομένο που κάνει τους φορολογούμενους επιφυλακτικούς.

Αδιάψευστο γεγονός, πάντως είναι ότι, η φορολογική αδυναμία των πολιτών διευρύνεται κάτι, που επιτείνεται από τις αλλεπάλληλες φορολογικές υποχρεώσεις που προκύπτουν, όπως δόσεις φόρους εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας και ενιαίο τέλος ακινήτων.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι, η υστέρηση των εσόδων δεν θέτει σε κίνδυνο τον στόχο του προϋπολογισμού για πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατομμυρίων ευρώ.

Το υπουργείο της οδού Νίκης ενισχύει τα επιχειρήματά του, υποστηρίζοντας πως από την εκκαθάριση συναλλαγών του Σεπτεμβρίου στα τελωνεία προέκυψαν έσοδα 220 εκατομμύρια ευρώ από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα πετρελαιοειδή και 74 εκατομμύρια από άλλους δασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα