Αφορολόγητο 70% για τους βουλευτές!

Πρόσφατα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά η βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών και η χρηματοδότηση των κομμάτων.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η έγγραφη απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

με την οποία θυμίζει ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορεί να αναπροσαρμοστεί το ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι αφορολόγητο.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στο 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι αφορολόγητο, λέγοντας ότι «κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., αφαιρείται από το καθαρό ποσό από μισθωτές υπηρεσίες το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματος τους». Προσθέτει δε στο σημείο αυτό ότι «το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

Η ουδετερότητα που χαρακτηρίζει το έγγραφο του κ. Στουρνάρα δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανοίξει το θέμα αυτή την ώρα. Ποιος όμως μπορεί να το αποκλείσει αν χρειαστεί να ληφθούν και νέα μέτρα;

Το κεφάλαιο με τους μισθούς και τα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση επικοινωνιακά όταν η Βουλή καλούνταν να επικυρώσει πολύ σκληρά μέτρα. Τώρα όμως αυτό το κεφάλαιο έχει εξαντληθεί και τα περιθώρια ανοχής απέναντι στην προνομιακή μεταχείριση των βουλευτών, από την κοινωνία έχουν μειωθεί δραματικά

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει χαρακτηρίσει «δείγμα διαφθοράς και ανηθικότητας του πολιτικού συστήματος τη διατήρηση του σχεδόν αφορολόγητου για τους βουλευτές, την ώρα που τσακίζεται φορολογικά ο απλός λαός και ιδίως οι πολύτεκνοι».

Ο κ. Στουρνάρας περιορίζεται απλώς να απαντήσει ότι αρμόδια για την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης είναι η ίδια η Βουλή. Όπως άλλωστε εκείνη έχει τον αποκλειστικό λόγο και για τον προϋπολογισμό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα