Αυξάνεται το παράβολο για υποθέσεις δημοσίων έργων και προμηθειών

10:23 3/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δεν έχει μέχρι σήμερα κυρωθεί με νόμο, για την εκδίκαση τέτοιας φύσεως υποθέσεις προβλέπεται μέχρι την ημέρα της πρώτης συζήτησης να έχει κατατεθεί παράβολο, ίσο με το 1% της προϋπολογισθείσας αξίας του έργου ή της προμήθειας.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη με βάση προσφυγές που κατέθεσαν δύο Ανώνυμες Εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν σε ανοικτούς Δημόσιους διαγωνισμούς και στρέφονται κατά άλλης τρίτης Α.Ε. της «Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

που προβλέπει την αύξηση του παραβόλου στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων «εξυπηρετεί θεμιτούς σκοπούς δημοσίου συμφέροντος» και η αύξηση κρίνεται πρόσφορος, ενώ είναι μέσα στο πλαίσιο των Συνταγματικών επιταγών.

Επιπλέον διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ι η αύξηση του παραβόλου αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την άσκηση αβάσιμων ασφαλιστικών μέτρων στους δημόσιους διαγωνισμούς που έχουν ως αποτέλεσμα την παρακώλυση για μεγάλο χρονικό διάστημα της τελεσφόρησης τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα