Αυξάνονται τα συσσίτια και οι άστεγοι σε ΗΠΑ και Βρετανία

Ο αριθμός όσων ζητούν βοήθεια για τη σίτισή τους από τις δημοτικές αρχές των 25 μεγαλύτερων αμερικανικών πόλεων αυξήθηκε κατά 7% το 2011, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Διάσκεψη των Δημάρχων. Σχεδόν το 19% όσων ζήτησαν βοήθεια δεν είδαν το αίτημά τους να ικανοποιείται, παρά το γεγονός οι μερίδες στα συσσίτια μειώθηκαν σε ποσότητα ώστε να τραφεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός πολιτών.

«Στη Φιλαδέλφεια βλέπω κόσμο που πεινάει και που έχει ανάγκη από στέγη καθημερινά», είπε ο δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 30% των αστέγων έχει σοβαρές ψυχικές διαταραχές,

το 18% κάποια αναπηρία, το 16% έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το 17% εργάζεται, αλλά δεν έχει επαρκή έσοδα για να μένει σε σπίτι!

Ολόκληρες οικογένειες βρέθηκαν στο δρόμο, λόγω των υψηλών ενοικίων.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Βρετανία, καθώς ο αριθμός των ανέργων σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο. Περίπου 6.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους το Λονδίνου, ενώ την προηγούμενη χρονιά ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3.900 και πριν από πέντε χρόνια ήταν 3.000. Από τους 6.000, το 62% είναι «καινούργιοι» στους δρόμους.

«Ο κόσμος μας προσπερνά σαν να μην υπάρχουμε. Η λέξη “σκληρή” δεν μπορεί να περιγράψει την κατάσταση», δήλωσε στο Reuters η Τσέριλ, που έμεινε άστεγη μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν από τρεις μήνες και τώρα κοιμάται κοντά στην Πλατεία Τραφάλγκαρ.

«Η κυβέρνηση αφαιρεί το δίχτυ ασφαλείας που παραδοσιακά έσωζε πολλούς ανθρώπους από το να μείνουν άστεγοι», ανέφερε η Λέσλι Μόρφι επικεφαλής της οργάνωσης Crisis, καταγγέλλοντας τις νέες περικοπές των επιδομάτων στέγασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα