ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΗΛΗ ΛΑΜΙΑΣ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Ανθήλη Λαμίας χθες το βράδυ με τους κατοίκους να έρχονται στα χέρια με τσιγγάνους που έχουν εγκατασταθεί στην εν λόγω περιοχή της Φθιώτιδας.

Οι φασαρίες ξεκίνησαν όταν οι τσιγγάνοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην Γενική Συνέλευση που γινόταν στο χωριό. Κάπως έτσι, οξύνθηκε το κλίμα και οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια. Η κόντρα των κατοίκων με τους ρομά είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια, να αναποδογυρίσουν αυτοκίνητα και να επικρατήσει χάος. Στην πλατεία του χωριού επικράτησε

πανικός, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων οι Ρομά που είχαν απομακρυνθεί στα σπίτια και τις παράγκες τους, πυροβολούσαν στον αέρα.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη από την Λαμία που κατάφερε εντέλει να ηρεμήσει τα πνεύματα. Οι τσιγγάνοι έφυγαν, αλλά απείλησαν τους κατοίκους ότι θα επιστρέψουν με ενισχύσεις…

Όταν ηρέμησαν τα πράγματα στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος Λαμίας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε, ενώ οι κάτοικοι φώναζαν (μεταξύ άλλων): «Δεν πάει άλλο. Έχουν λεηλατήσει το χωρίο μας» κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα