Αιφνιδιασμένη η ΔΗΜΑΡ από τη δήλωση Σαμαρά

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του Μεγάρου Μαξίμου φέρνει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία η διαπραγμάτευση τελείωσε και τα μέτρα «κλείδωσαν» οριστικά.

Πηγές του κόμματος του Φώτη Κουβέλη δεν κρύβουν τον αιφνιδιασμό τους για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, καθώς έως σήμερα το μεσημέρι, στην Αγίου Κωνσταντίνου ανέμεναν ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για

βελτιώσεις. Μάλιστα, επικαλούνταν, ως προς αυτό, και το γεγονός ότι ως την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή, υπάρχει αρκετός χρόνος για να συνεχιστεί η πολιτική διαπραγμάτευση.
Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινοβραδινή επικοινωνία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έμεινε με την εντύπωση ότι, ναι μεν υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια για υποχωρήσεις της τρόικας αλλά πως το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμη.

«Κλειδώνει» το «παρών»

Δεδομένων όλων των παραπάνω, πάντως, η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να οριστικοποιήσει την απόφασή της να δηλώσουν οι βουλευτές της «παρών» στην ψηφοφορία για τα μέτρα. Επί του θέματος συνεδριάζει ακόμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία αναμένεται να αποφασίσει και καταψήφιση της διάταξης για τις αποκρατικοποιήσεις, στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο το πρωί.

Παράλληλα, η δήλωση Σαμαρά και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ γεννά και νέα ερωτήματα: αν, δηλαδή, ο Φώτης Κουβέλης θα θελήσει να παραμείνει, όπως είναι τώρα, εντός του κυβερνητικού σχήματος, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν ήδη διαταραχθεί. Εξάλλου, η Αγίου Κωνσταντίνου δεν έκρυψε πριν λίγο τη διαφωνία της με την δήλωση Σαμαρά, σημειώνοντας: «Η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν την βρίσκει σύμφωνη. Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στις θέσεις της».

Τέλος, σύμφωνα με στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Φώτη Κουβέλη «η αδιαλλαξία του Μαξίμου δικαιολογεί τη μη στήριξη των μέτρων στη Βουλή». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δεν κρύβουν τη δυσφορία της ΔΗΜΑΡ για το γεγονός ότι «ο κ. Σαμαράς πολλές φορές κυβερνά ως εάν ήταν πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα