ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αντιδρούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην απόφαση διάλυση του Κοινοβουλίου από τους στρατιωτικούς η οποία ανακοινώθηκε σήμερα έπειτα από μία απόφαση της δικαιοσύνης που ακυρώνει τις βουλευτικές εκλογές, που ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο.

Δημοψήφισμα επί του θέματος ζητούν Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου, καθώς χαρακτηρίζουν πραξικόπημα την κίνηση του στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων να υπογράψει

την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με το οποίο ακυρώνονται οι βουλευτικές εκλογές, που ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο, εξαιτίας μιας νομικής ατέλειας στον εκλογικό νόμο που διέπει την ψηφοφορία.

Σε ανακοίνωσή του το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (PLJ), που προέρχεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αναφέρει: «Οι διαρκείς απειλές διάλυσης του Κοινοβουλίου που εξελέγη από 30 εκατομμύρια Αιγύπτιους άνδρες και γυναίκες επιβεβαιώνουν τη θέληση του Στρατιωτικού Συμβουλίου να σφετεριστεί όλες τις εξουσίες». Προσθέτει δε ότι: «Η διάλυση της εκλεγμένης Συνέλευσης του λαού θα πρέπει να επανέλθει στο λαό μέσω ενός ελεύθερου και διαφανούς δημοψηφίσματος επειδή η θέληση του λαού δεν μπορεί να ακυρωθεί παρά μόνο με τη θέληση του λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα