Αίγυπτος: Κυβερνητική εντολή για διάλυση των καθιστικών διαμαρτυριών

«Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο που απορρέει από τις καθιστικές διαμαρτυρίες και να βάλει ένα τέλος σε αυτές» δήλωσε αξιωματούχος σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση χαρακτηρίζοντας τα συνεχή συλλαλητήρια ως απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Η διαρκής και επικίνδυνη κατάσταση στις πλατείες Ραμπάα αλ Ανταουίγια και Νάχντα καθώς και η τρομοκρατία που προκύπτει από τους συγκεντρωθέντες αλλά και ο αποκλεισμός των δρόμων δεν είναι πλέον ανεκτά δεδομένου ότι απειλείται η εθνική ασφάλεια» τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Οι υποστηρικτές

της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες έπειτα και την ανατροπή, στις 3 Ιουλίου, από το στρατό του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη εντείνονται οι φόβοι για νέο κύμα βίας και αιμοτοκύλισμα στην πολύπαθη Αίγυπτο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση οι ισλαμιστές υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι απηύθυναν σήμερα κάλεσμα για νέες κινητοποιήσεις στους δρόμους της χώρας, παρά τις διαταγές της κυβέρνησης προς την αστυνομία να κινηθεί για να αντιμετωπίσει δραστικά τις καθιστικές διαμαρτυρίες στο Κάιρο.

«Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής παράταξης Γκεχάντ αλ Χάνταντ, απαντώντας στην ερώτηση εάν οι διαδηλώσεις πρόκειται να σταματήσουν. Μάλιστα, ο ίδιος κατηγόρησε τις αρχές ότι «επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους Αιγυπτίους».

Σημειώνεται ότι χθες η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον βρέθηκε στην περιοχή και συναντήθηκε με τον Μόρσι, ο οποίος κρατείται σε μυστική τοποθεσία από το στρατό, ενώ το σύνολο της διεθνούς κοινότητας ζητά αυτοσυγκράτηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα