Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση

Αισιοδοξία επικρατεί για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης καθώς όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα οδηγήσει στην κάλυψη των στόχων που έχουν θέσει οι διοικήσεις.

Εχθές, ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαΐου θα

ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Το ενδιαφέρον για την αύξηση της Alpha είναι μεγάλο και είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσό των 92 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί σε επιχειρηματίες με τη μορφή ιδιωτικής τοποθέτησης έχει υπερκαλυφθεί. Στελέχη της τράπεζας δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την υπερκάλυψη και της αύξησης κεφαλαίου, ύψους 457 εκατ. ευρώ.

Αισιοδοξία επικρατεί και στο επιτελείο της Εθνικής Τράπεζας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη επιχειρηματίες και άλλοι επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη δικαιωμάτων που αντιστοιχούν σε 700 εκατ. ευρώ καλύπτοντας μεγάλο μέρος του στόχου που έχει θέσει η διοίκηση για την άντληση 1,171 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της τράπεζας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαϊου, μετά την ολοκλήρωση του reverse split (αντικατάσταση των μετοχών της τράπεζας σε αναλογία 1 νέα για κάθε 10 παλαιές) ενώ η μετοχή δεν θα ενσωματώνει το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου (το οποίο θα διαπραγματεύεται ξεχωριστά στο ΧΑ).

Τέλος την ερχόμενη Πέμπτη εκτιμάται ότι θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Ενημερωτικό Δελτίο της Τράπεζας Πειραιώς για την αύξηση κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος της αύξησης θα καλυφθεί από στρατηγικούς επενδυτές (Millennium BCP, Societe Generale).

Keywords
Τυχαία Θέματα