Αισιόδοξος ο Άσμουσεν για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας στο επτάμηνο, το εκτελεστικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Γερμανός οικονομολόγος τόνισε ότι έχουν επιτευχθεί πολλά και έχει γίνει σημαντική πρόοδος,

καθώς ολοκληρώθηκε, όπως είπε, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και υπάρχουν και τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης στην οικονομία με βάση τα στοιχεία του ΑΕΠ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η ανεργία έχει φτάσει σε μη αποδεκτά επίπεδα και ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία και πλέον ζητούμενο είναι η δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας κυρίως σε νέους ανθρώπους.

Επισήμανε ότι τρέφει σεβασμό σε ό,τι έχει ήδη καταφέρει η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Ο κ. Άσμουσεν δήλωσε ότι συζήτησε όλα τα παραπάνω με τον κ. Στουρνάρα και επικεντρώθηκαν στο πώς θα μεταφραστεί η τρέχουσα πρόοδος σε μια μόνιμα υγιή δημοσιονομική κατάσταση για τη χώρα.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, παρέπεμψε τη συζήτηση για την Άνοιξη του 2014 και επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει δέσμευση για περαιτέρω βοήθεια από τους εταίρους της με τις προϋποθέσεις της επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος και της πλήρους εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Επιπλέον υποστήριξε ότι οι λεπτομέρειες για το θέμα της περαιτέρω βοήθειας δεν συζητήθηκαν στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό.

Αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του ευρωπαίου αξιωματούχου με τον Πρωθυπουργό.

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Άσμουσεν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο γερμανός τραπεζίτης θα έχει επίσης συναντήσεις με τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας & ΕΤΕ Γιώργο Ζανιά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα