Άκης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια

Ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 12:30 στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις χρυσές μίζες. Την ώρα που άρχισε η εισαγγελέας της έδρας Γεωργία Αδειλήνη να απευθύνει ερωτήσεις στον πρώην υπουργό για την πορεία των υπόπτων εμβασμάτων που καταλήγουν σε υπεράκτιες εταιρείες από τις οποίες αποκτήθηκαν περιουσιακά στοιχεία συγγενικών προσώπων του Άκη Τσοχατζόπουλου,

εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει, μιλώντας για «παραμύθια»

Εισαγγελέας: Πώς γίνεται με αμαρτωλά χρήματα να αποκτώνται ακίνητα συγγενικών σας προσώπων;

Τσοχατζόπουλος: Είναι ψέματα αυτά. Πήγαν στην κόρη μου αμαρτωλά χρήματα; Με εκπλήσσεστε… Τι λογικές είναι αυτές; Είστε προκατειλημμένη.

Την ώρα εκείνη σηκώθηκε ο εκ των συνηγόρων του πρώην Υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος, λέγοντας «έχετε βγάλει απόφαση!» και ο πρόεδρος ζήτησε να τον βγάλουν έξω. Η απόφαση του προέδρου να απομακρύνει τον δικηγόρο του κατηγορουμένου με τη … συνδρομή αστυνομικής φρουράς προκάλεσε την έκρηξη των άλλων υπερασπιστών, οι οποίοι μάλιστα ενημέρωσαν τον Δικηγορικό Σύλλογο. Ο πρόεδρος συνέχισε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο: «Δεν θα το κάνετε εδώ ζούγκλα. Τη Βουλή την έχετε ήδη κάνει!».

«Καμία σχέση με υπεάκτιες»

Με μια ιστορική διαδρομή από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρεου, τη διαδοχή του από τον Κώστα Σημίτη και την κρίσιμη νύχτα των Ιμίων ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της απολογίας του ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος ζήτησε από τον πρώην υπουργό να μιλήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τις ύποπτες συναλλαγές.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας Νόμπιλις απέκτησε το επίμαχο ακίνητο, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτή την εταιρεία και ότι αγόρασε το νεοκλασικό με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Ισχυρίστηκε δε, ότι το ακίνητο αυτό του το συνέστησε, αρχικά προς ενοικίαση η λογίστρια του Φρόσω Λαμπροπούλου. Μετά από την αγορά του, είπε «ζήσαμε επικοινωνιακή καταιγίδα. Υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά, οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια».

Ο πρώην υπουργός στη συνέχεια αρνήθηκε και τη σχέση του με την υπεράκτια εταιρεία Τορκάσο, μέσω της οποίας απέκτησε ακίνητα στην Κόμνα Τράκα και την Κεφαλληνίας.

Τσοχατζόπουλος: «Ο εξάδελφος μου ήταν διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας με δραστηριότητα στο χώρο Real Estate. Δυστυχώς όμως, έπεσε όμηρος στα χέρια του ανακριτή και προχώρησε σε παράνομη και ανήθικη συναλλαγή».

Ζήγρας: Πες την αλήθεια…

Πρόεδρος: Την Bluebell την έχετε ακούσει ποτέ;

Τσοχατζόπουλος: Την αγνοούσα. Έμαθα κάποια στιγμή ότι η κόρη μου είχε νοικιάσει σπίτι στο Κολωνάκι από την εταιρεία αυτή.

Στην άρνηση του Α. Τσοχατζόπουλου να μιλήσει για τις χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει οικονομική συναλλαγή με τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σμπώκο προσέκρουσαν οι ερωτήσεις του προέδρου. Ο πρώην Υπουργός υποστήριξε ότι όλα αυτά συνιστούν προσωπικά του δεδομένα. Και δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Πρόεδρος: Έχετε οικονομικές διάφορες με τον Σμπωκο;

Τσοχατζόπουλος: Όχι, απολύτως καμία.

Πρόεδρος: Πως εξηγείτε αυτές τις σημειώσεις; Τσοχατζόπουλος: Συνήθιζα να γράφω σημειώματα καθαρά προσωπικά.

Πρόεδρος: Εκφράζεστε με κωδικούς;

Τσοχατζόπουλος: Βεβαίως…

Πρόεδρος: Ποιός ήταν ο «βοσκός»;

Τσοχατζόπουλος: Ένας φίλος.

Πρόεδρος: Είχε σχέση με τον Σμπώκο;

Τσοχατζόπουλος: Όχι. Σε αυτά τα θέματα δεν μπαίνω σε συζητήσεις . Δεν πρόκειται να συνεχίσω την κουβέντα…

Keywords
Τυχαία Θέματα