ΑΚΡΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 40% ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

17:55 6/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Πυρετός συσκέψεων στα κομματικά επιτελεία καθώς και οι εκτιμήσεις που φαίνεται να προκύπτουν από την κίνηση των ψηφοφόρων δεν είναι αισιόδοξες ως προς το αποτέλεσμα της κάλπης.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από τα επιτελεία σχεδόν του συνόλου των κομμάτων, ο δικομματισμός είναι δύσκολο να ξεπεράσει το 40% εάν δεν κινηθεί και πιο χαμηλά.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η ΝΔ κινείται στην περιοχή του 20% με μικρές προσθαφαιρέσεις.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την επόμενη μέρα, εάν επιβεβαιωθούν

οι εκτιμήσεις που δείχνουν ότι οριακά μπορεί να είναι πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ, στην περιοχή του 17%.

Από την Κουμουνδούρου εμφανίζονται υπεραισιόδοξοι, καθώς πιστεύουν ότι σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις και πληροφορίες, μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, ξεπερνώντας κατά μία μονάδα το ΠΑΣΟΚ, με ένα ποσοστό που θα κυμαίνεται στην περιοχή του 17% με 18%.

Σχετικά με τις υπόλοιπες θέσεις, κομματικά επιτελεία και ειδήμονες πιστεύουν ότι τελικά τέταρτο κόμμα θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου, με ποσοστό που θα υπερβαίνει το 10%, ενώ το ΚΚΕ θα κινηθεί στην περιοχή του 9% με 10%.

Όσον αφορά στην 6η θέση, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις, η Χρυσή Αυγή θα είναι αυτή που θα την  καταλάβει, στην περιοχή του 6%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη να κινείται στο ποσοστό του +/-5%.

Για τα άλλα 3 κόμματα, Οικολόγοι Πράσινοι, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία αναμένεται ολονύκτιο θρίλερ, αν και οι επιτελείς εκτιμούν τελικά ότι πολύ δύσκολα και τα 3 κόμματα θα πιάσουν το όριο του 3%.

Εάν αυτές οι εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων και των ειδημόνων, που προκύπτουν από την κίνηση των ψηφοφόρων και από τις πληροφορίες των εκλογικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα, επιβεβαιωθούν, είναι σαφές ότι η επόμενη μέρα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα ως προς τη συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση θα προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό και πιθανώς αναστάτωση, στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα