ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΡΙΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Λόγω της εικαζόμενης πολιτικής αβεβαιότητας και των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου ακύρωσε την προγραμματισμένη, από καιρό, συμμετοχή του στην διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η διάσκεψη ξεκίνησε από χθες τις εργασίες της, στο

Ρίο Ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας, και θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Πέμπτη. Είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς γίνεται 20 χρόνια μετά και πάλι στο Ρίο και έχει κωδικοποιημένο τίτλο “ΡΙΟ + 20″, δηλαδή από το Ρίο του 1992 στο Ρίο του 2012.

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν πολλοί ηγέτες από όλο τον κόσμο και θα συζητήσουν θέματα οικολογίας, ανάπτυξης και οικονομίας. Παρά τη σημαντικότητα της διάσκεψης ο Γ. Παπανδρέου, επειδή αυτή συμπίπτει με τις εκλογές, ως ήταν φυσικό ακύρωσε τη συμμετοχή του.

Δεν είναι μόνο η αβεβαιότητα για το αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και οι εσωκομματικές εξελίξεις που μπορεί να δρομολογηθούν στο ΠΑΣΟΚ, από ένα δεύτερο κακό αποτέλεσμα με επικεφαλής τον διάδοχό του Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίες προβληματίζουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος δεν πρόκειται να αναμειχθεί ενεργά, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση, στα εσωκομματικά παίγνια, αλλά είναι βέβαιον ότι εάν χρειαστεί θα δώσει τη δική του εκδοχή για τις εξελίξεις και σίγουρα εφόσον προκληθεί θα απαντήσει για θέματα που αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο, αλλά και για τη θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα