Αλ. Τουρκολιάς: Αφετηρία η ανακεφαλαιοποίηση

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς κήρυξαν την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι τη ιδιαίτερη σημασία τόσο της επιτυχημένης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου όσο και της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο

Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών είπε μεταξύ άλλων: «Η Εθνική τράπεζα αποτελεί επί δεκαετίες την ατμομηχανή του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Είναι λοιπόν για εμάς, μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα εδώ τη διοίκησή της για να τιμήσουμε ένα γεγονός τόσο σημαντικό όσο η επιτυχημένη Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου. Σημαντικό για την τράπεζα αλλά και για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για εμάς ήταν συγκλονιστική η εμπειρία της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Εθνική Τράπεζα όχι μόνο για επίτευξη της αύξησης αλλά και για την άριστη συνεργασία όλη αυτήν την περίοδο. Υπάρχει όμως ένα ακόμη στοιχείο αυτής της προσπάθειας στο οποίο πρέπει να σταθούμε, και αυτό είναι το ότι η Εθνική επανέρχεται στο ταμπλό με διασπορά μεγαλύτερη του 15% . Από την ανακεφαλαιοποίηση του Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την κρίση του 2007 , δεν έχει καταγραφεί επίτευξη τόσο υψηλού ποσοστού διασποράς σε ανάλογες περιπτώσεις. Αυτό δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας του εγχειρήματος.»

Ο κύριος Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση :«Η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, θέτει το πιστωτικό σύστημα σε μια νέα αφετηρία. Οι Τράπεζες, κεφαλαιακά ενισχυμένες, καλούνται να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Η χώρα χρειάζεται να ολοκληρώσει ταχύτατα τόσο τις απαιτούμενες όσο και τις αναγκαίες προσαρμογές και μεταρρυθμίσεις δρομολογώντας ταυτόχρονα ένα σταθερό πλαίσιο κινήτρων προσέλκυσης επενδύσεων, με ξεκάθαρο στόχο τη δημιουργία ενός εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου. Προσωπικά πιστεύω ότι στο μυαλό και τις σκέψεις κάθε Έλληνα πρώτιστο καθήκον θα πρέπει να είναι η συμβολή του στην προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία ενός καλύτερου πλαισίου υποδοχής και αποδοχής τους, διότι έτσι δημιουργείται η βάση για μακροχρόνια σταθερή ανάπτυξη που θα έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα των θέσεων εργασίας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα