ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΙ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το πρώτο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ στο Άλσος Γουδή και τόνισε ότι υπάρχει απάντηση στην σημερινή κρίση.


Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ χαρακτήρισε εγκληματίες τους επικεφαλής της μνημονιακής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «δυόμισι χρόνια τώρα,

λένε ψέματα και εκβιάζουν το λαό», γιατί όπως είπε: «Είναι εγκληματικό να παραδέχονται την αποτυχία και να επιμένουν στην εφαρμογή της» και παράλληλα επιμένουν στο «ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας που αν πραγματοποιήσουν θα στερήσουν τη δυνατότητα ανασυγκρότησης και ανάκαμψης». Υπογράμμισε δε ότι «το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η ίδια η αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και κυρίως η καταστροφική πολιτική της λιτότητας που την απειλεί με κατάρρευση».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι «τους ζητήσαμε να αρνηθούν να συναντήσουν τους δευτεροκλασσάτους και αποτυχημένους υπαλλήλους της τρόικα» και «αντί αυτού τους προτείναμε να ζητήσουν έκτακτη σύνοδο Κορυφής για διεκδίκηση λύσης στο αδιέξοδο του χρέους, αντίστοιχη με αυτή που πέτυχε η ίδια η Γερμανία για το δικό της χρέος το 1953». Ωστόσο, όπως τόνισε, «έσπευσε ο κος Σαμαράς στη Γερμανία και σε μια μοναδική παράσταση αυτοεξευτελισμού ζήτησε μετάνοια από τη κα Μέρκελ για τις μέχρι πρότινος αντιρρήσεις του στο μνημόνιο».

Αναφερόμενος στην έλευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο», επισημαίνοντας ότι «δεν έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα, που η ίδια, με την εμμονή της στη μνημονιακή λιτότητα έχει οδηγήσει στον γκρεμό».

Υπογράμμισε, πάντως, ότι «Οι ετοιμόρροποι θα καταρρεύσουν», αναφερόμενος στους φοροφυγάδες, τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες, τους διαπλεκόμενους της αρπαχτής και στα καρτέλ. Επανέλαβε δε τα περί ομερτάς και είπε: «Η ομερτά του πολιτικού συστήματος, όμως, έχει αρχίσει να σπάει. Ο ένας καρφώνει τον άλλον».

Αναφερόμενος στα περί πραξικοπήματος, το οποίο απέδωσε στο τριγώνου της αμαρτίας, δηλαδή «στο χρεοκοπημένο και δύσοσμο πια πολιτικό κατεστημένο, τις χρεοκοπημένες τράπεζες και τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ», ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Δεν είδαν τα πραγματικά πραξικοπήματα και ανακάλυψαν την νέα τρομοκρατία» και τους απέδωσε ότι το νέο δίλημμα είναι το «Μνημόνιο ή τανκς».

Στον αντίποδα όλων αυτών, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου να αποτρέψουμε τα καταστροφή», για να «ξελασπώσουμε τον τόπο και το μέλλον». «Θα βρεθούμε παντού», τόνισε και κάλεσε για την συγκρότηση ενός μετώπου για έναν «αδιάκοπο αγώνα κοινωνικής αντίστασης», δίνοντας «το μήνυμα μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης με στόχο την οριστική νίκη του λαού μας, την οριστική ήττα της τρόικας, εσωτερικού και εξωτερικού, την οριστική ρήξη και απαλλαγή του λαού μας από το μνημόνιο της καταστροφής».

Keywords
Τυχαία Θέματα