ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Τα μπάνια του λαού…


Ο τουρισμός είναι στα Τάρταρα, λέει, των τελευταίων δεκαετιών. Οι Έλληνες επίσης, εν τω μέσω καύσωνα που δεν λέει να περάσει, υπολογίζουν τη βενζίνη ακόμα και να πάνε στα χωριά τους να ξεκαλοκαιριάσουν. Τα οικιακά ερ κοντισον είναι κλειστά, διότι ο φόβος και ο τρόμος της ΔΕΗ είναι μεγαλύτερος από την απειλή του θανάτου από θερμοπληξία. Δηλαδή κάλιο να πεθάνω από ζεστή στη μπανιέρα και στον επόμενο καύσωνα να ρθουν οι γείτονες, να σπάσουν τη πόρτα παρά να ανοίξω λογαριασμό της ΔΕΗ

με το ρεύμα απ τα κλιματιστικά. Εδώ πλυντήριο βάζεις και στο χρεώνουν εκτόξευση δορυφόρου!

Μέσα στην καθημερινότητα του Έλληνα, που και το αχόρταγο υδρόφιλο βασιλικό να ποτίσει το σκέφτεται, ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς απειλεί με… απόλυση όποιον υπουργό ή στέλεχος του κρατικού μηχανισμού αφήσει την Αθήνα τον Αυγούστου. Μοναδική δικαιολογημένη απουσία είναι αυτή στο τριήμερο της Παναγίας, που όσο να ναι ένα τάμα θα το χουν!

Να νιώθουν και να συμπονούν οι βουλευτές. Να αισθάνονται! Να δουλεύουν και να το δείχνουν! Μη κάνουν περά απ τα όρια του λεκανοπεδίου Αττικής και προκαλέσουν το λαό, που όχι μπάνιο στη θάλασσα, αλλά ούτε κότσι δε θα βρέξει εφέτος.

Το διάστημα σου λέει, ο κ. πρωθυπουργός (το λέω συχνά εγώ για να το συνηθίσω και για τον ίδιο διότι μάλλον του αρέσει να το ακούει), μέχρι τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη είναι κομβικό για την κυβέρνηση, για να καταφέρει να προωθήσει αποκρατικοποιήσεις και κλείσιμο ή συγχώνευση δημοσίων οργανισμών, και μετά να πάει με διαπραγματευτικά ατού στη συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Angela Merkel στα τέλη του Αυγούστου και εκεί θα προσπαθήσει να έχει στα χέρια του αποδείξεις, τόσο για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, όσο και για τη θέληση να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών μας. Η Γερμανίδα δεν πάει δίκοπες μιας και δεν έχουν ακόμα κατακτήσει οι Γερμανοί να διαθέτουν όσος ο πληθυσμός του από ένα οικοπεδάκι στα νησιά του Αιγαίου και που να κάνει μπάνιο η φραου; Στο Ρήνο; Δε θα πάει και ο δικός μας, ο κ. πρωθυπουργός, ούτε στη πόλη καταγωγής Καλαμάτα που έχει κάτι παραλίες γύρω της εξαιρετικές!

Και εγώ σου λέω δε θα βγουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί έξω απ την Αττική. Και; Να πάνε στις πισίνες στα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία και να λιάζουν τα κορμιά τους δε γίνεται; Η μήπως το να κρατήσουν μια καμπάνα στο μεγάλο Γλυφαδιωτικο ξενοδοχείο, το συνώνυμο της καλής ζωής δεν γίνεται; Σάμπως και στο Σούνιο και στο Λαγόνιοι δεν έχει πολυτελέστατα ξενοδοχεία για να υποκαταστήσουν τα θέρετρα στα νησιά του Αιγαίου μας;

Ξέρω πως σαν τη Μύκονο δεν είναι! Να κόψεις τις βόλτες σου ως άνθρωπος της εξουσίας πλέον, να σε δουν, να δεις, να φωτογραφίσουν οι παπαράτσι τι απλός που είσαι και πόσο διαφορετικός με τη μπαντάνα και τη βερμούδα, σε σχέση με το κοστούμι και τη γραβάτα, αλλά θέλει και τις θυσίες του, έστω και για τα μάτια του πρωθυπουργού το πράγμα.

Άσε που

Keywords
Τυχαία Θέματα