Αλλάζει την ΕΛΑΣ ο Δένδιας

Από το αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ όπου διεξάγεται το συνέδριο ο υπουργός δήλωσε ότι 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά, διαφορετικά διαρθρωμένο.

Ωστόσο, ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος με τα συνδικαλιστικά σωματεία και θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους.

Επίσης, ανέφερε ότι καταβάλλονται

προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να βελτιωθεί και να διορθωθεί η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών, μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε: «Ενόψει της σωτηρίας της χώρας, εγώ όχι ως υπουργός, αλλά ως βουλευτής ψήφισα το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και το γνωρίζετε αυτό. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω πει και να λέω και τώρα ότι ο βασικός μισθός του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.698 ευρώ ακριβώς, είναι μία λανθασμένη επιλογή κατανομής των βαρών στην ελληνική κοινωνία».

Και πρόσθεσε: «Δεν αντιστοιχεί σε αυτό που πράττετε και σε αυτό που σας ζητείται. Με δεδομένη την ανάγκη επίτευξης του στόχου, εγώ δεν είμαι εξ’ αυτών που δαιμονοποιεί την τρόικα. Είμαι ένας εξ’ αυτών, που λέει ότι όλα ξεκινούν από τον ελληνικό λαό, καταλήγουν στον ελληνικό λαό. Εμείς διαφεντεύουμε την τύχη μας, τα δικά μας λάθη πρέπει να διορθώσουμε, οι ξένοι ας κάνουν τη δουλειά τους».

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Νοεμβρίου ο κ.Δένδιας είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ λέγοντας πως η Αστυνομία θα χωριστεί σε τρεις κλάδους, τον Κλάδο της Τάξης, τον Κλάδο της Ασφάλειας, και τον Κλάδο του Μεταναστευτικού, της Προστασίας των Συνόρων και επίσης οι οργανικές θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία με το νομοθέτημα αυτό, θα περιοριστούν. Καταρχήν κατά 7.000».

Επίσης  είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα των ειδικών συνθηκών προκειμένου να μειωθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις των μισθολογικών περικοπών

Όσον αφορά στο σημερινό του χαιρετισμό ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο ρόλο του αστυνομικού αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη Χρυσή Αυγή.

«Για την Ελληνική Αστυνομία η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ’ αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο» είπε και πρόσθεσε: «Σας παρακαλώ αυτό να είναι, όπως είναι και το γνωρίζω, πάντοτε ξεκάθαρος οδηγός στις πράξεις σας. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, τόνισε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να συσταθεί διακομματική επιτροπή για τον σκοπό αυτό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Δ. Γεωργαν

Keywords
Τυχαία Θέματα